Alles over Woudrichem...

Uit in Woudrichem

Ontspannen heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor de één is dat lekker sporten (zie Recreatie en Sport) voor de ander is dat luisteren naar een concert.

Gezellig winkelen is favoriet bij een derde, terwijl nummer vier in de eerste plaats denkt aan een pilsje aan de bar of een gezellig etentje.

Wat dat betreft bieden de negen kernen (Woudrichem, Almkerk, Uppel, Giessen, Rijswijk, Oudendijk, Uitwijk, Andel en Waardhuizen) van de gemeente Woudrichem bijzonder veel.

Zo worden de Streekdagen van Almkerk altijd zeer druk bezocht. net als de Giessense Jaarmert of de Kofferbakmarkt rond de Romboutstoren in Andel.

En wie van geschiedenis (én lekker eten) houdt, kan zijn hart ophalen in De Vesting van Woerkum. Diverse Stadsgidsen nemen u graag mee op een tochtje door de stad!

Woudrichem heeft ook een modern winkelcentrum dat gelegen is aan 't Rond. Daar is ook 't Rondeel gelegen, een multifunctioneel zalencomplex.

Ook worden in de gemeente van tijd tot tijd grote(re) evenementen georganiseerd zoals de jaarmarkt en de brocante markt, en het Woerkums Kampioenschap visbakken. Uiteraard ontbreekt ook de jaarlijkse kermis niet.

Een bioscoopje pikken kan in Hollywoud, (foto boven) de gezellige Service Bioscoop waar een colaatje met popcorn het avondje uit nog smakelijker maken... Reserveren kan ook als je een kinderfeestje wilt organiseren.

In combinatie met een avondje uit biedt Restaurant De Stroming, met een prima keuken in de historische haven vlakbij, uitstekende mogelijkheden.

Wie meer van wandelen houdt, vindt in Woudrichem ongekende kansen. Zowel voor wandelaars als en fietsers in en rond Woudrichem biedt de VVV een verscheidenheid aan mogelijkheden.

Op deze pagina vindt u verder een - zeker niet compleet - overzicht van café's, restaurants, jongerencentra, winkelcentra enzovoort.

Heeft u méér informaie en/of wilt u ook een plek op deze Uit-pagina van Woudrichem.net, speel dan uw gegevens door en de redactie plaatst uw informatie graag.

Kijk ook op onze uitgebreide Agenda voor een overzicht van de activiteiten voor de komende periode.

Regio

Slot Loevestein - net even ten noord-oosten van Woudrichem - ligt op een unieke plek, exact waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken.

Loevestein heeft meestentijds een militaire functie gehad. Als Staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuur-landschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken. Dat alles maakt een dagje uit meer dan waard!

Cafetaria's / Café's / Jongerencentra / Restaurants / Winkelcentra
Cafetaria's/Snackbars (0183) 
Cafetaria 't Rond 't Rond 1a, Woudrichem  304868
Cafetaria/Café De Alm Kerkstraat 4, Almkerk  401932
Café's (0183)
Eetcafé 't Centrum Burg. vd Schansstraat 22, Andel
Café Het Wapen v. Emmickhoven Brugdam 5, Almkerk  401353
Jongerencentra (0183)
De Soos Provincialeweg Noord 12, Almkerk 401829
Jongerencentrum De Pomp Sportlaan 7, Almkerk 443727
De bus dus Hoogstraat 27, Woudrichem 301710
Restaurants (0183)
De Gevangenpoort Kerkstraat 3, Woudrichem 302034
Schering & Inslag

Hoogstraat 19A, Woudrichem

309704
't Oude Raedthuys Hoogstraat 47, Woudrichem 304557
Restaurant de Stroming Stadshaven 6, Woudrichem 307017
Grand Jardin Laagt 5a, Almkerk 403551
Kruiden & Jasmijn Kerkstraat 43, Woudrichem 310242
Kookstudio Heerlijk en Eerlijk Daalderstraat 4, Woudrichem 309303
Winkelcentrum (0183)
 Winkelcentrum 't Rond  't Rond, Woudrichem