donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ACKC1 laat punten in Zeeland

28 september 2020 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - ACKC1 speelde dit weekend tegen Tjoba in ’s-Heer Hendrikskinderen, een plaats die naast Goes ligt.
Het was een lastige wedstrijd en de punten bleven  n Zeeland. ACKC 2 had een uitwedstrijd tegen Merwede en heeft de punten in Sliedrecht gelaten, de stand
werd 21-12.

De wedstrijd begon goed. En gedurende tien minuten bleef dat ook zo. Wietze de Vries scoort al in de eerste minuut maar deze werd onterecht afgekeurd. Maar bij de volgende aanval maakt Wietze het goed door alsnog te scoren: 0-1. Natasja Kuipers weet de bal mooi te onderscheppen en even later kan ook Amber de Ruijter de bal onderscheppen.
Als de bal weer terug is in het vak gooit de tegenstander de bal recht in de handen van Amber. Ingrid Dekkers kan even later de 0-2 scoren. Ze verdedigt hierna heel goed door met haar hand de bal weg te tikken. Dit alles gebeurt in de eerste twee minuten van het spel. Stef Mommers weet de korf te vinden en de stand is 0-3. In de tiende minuut komt het eerste tegendoelpunt: 1-3. Tjoba kreeg een strafworp mee en de stand is nu 2-3. Twee minuten later werd de stand gelijk getrokken: 3-3. Sven van der Ham kon ook met zijn hand de bal onderscheppen. Tjoba kreeg wederom een strafworp mee maar deze werd gemist. Ze kunnen een minuut later scoren en ACKC stond daardoor voor het eerst op achterstand: 4-3. Ondertussen werden nog twee doelpunten onterecht afgekeurd door de scheidsrechter. In de achttiende minuut kan Natasje scoren: 4-4.

Daarna loopt Tjoba steeds verder weg, scoort ACKC nog wel tegenpunten en eindigt de stand uiteindelijk op 16-11.

De komende twee weken worden de wedstrijden thuis gespeeld. 'Hopelijk komen er veel toeschouwers om ze aan te moedigen'.

Doelpuntenmakers: Sabine Meerman en Natasja Kuipers beide 3x, Stef Mommers en Wietze de Vries beide 2x, Ingrid Dekkers 1x.