Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kruispunt sportpark Neer-Andelseweg onveilig ' De dorpsraad droeg eerder een oplossing aan.
03sep

Kruispunt sportpark Neer-Andelseweg onveilig

ANDEL - Voetbalvereniging Sparta '30 heeft zorgen over de gevaarlijke situatie bij de ingang van het sportcomplex aan de Neer-Andelseweg. De kruising aldaar is onvoldoende overzichtelijk, er wordt te hard gereden en kinderen moeten oversteken om het sportpark te bereiken. Ook ziet het bestuur ouderen afstappen om de kruising veilig te kunnen oversteken om het vrij liggend fietspad te bereiken al dan niet op weg naar Sparta '30. Deze punten kwamen aan de orde tijdens een bezoek van CDA Altena aan de vereniging.

De partij reageert: 'Het is ons bekend dat dit niet de enige manier is om de sportaccommodaties van Sparta '30, tennisvereniging LTC Altena, IJsclub Sparta ‘82 en de skatebaan te bereiken. Er ligt ook  een fietspad wat leidt naar de zuidwestkant van Andel dat uitkomt in de Clematis. Maar niet iedereen maakt gebruik van deze weg. Zeker met de bouw van de nieuwe wijk Bronkhorst en het noordoostelijk gedeelte van Andel gaan bezoekers en sporters vaak per fiets via de Neer-Andelseweg naar het sportpark.'

Ook bij dorpsraad Andel is dit knelpunt bekend. De dorpsraad heeft eerder en tevergeefs hun zorgen geuit over dit punt. Men heeft ook een mogelijke oplossing aangedragen.

Vragen
Het CDA hecht grote waarde aan een verkeersveilig Altena. Temeer omdat in het bestuursakkoord van de gemeente de verkeersveiligheid naar en rondom scholen en sportvelden als actiepunt staat opgenomen. 'Wanneer je diverse signalen ontvangt waaronder die van de dorpsraad van Andel dan moet je dit punt serieus nemen en onder de aandacht van het college brengen.'

om die overwegingen die trekt de partij aan de bel bij het college en vraagt welke mogelijkheden men op korte en lange op termijn ziet om deze situatie veiliger te maken. Deel dit bericht met je vrienden!