Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'AquaAltena faciliteert EK kwalificatiemoment voor jeugdtriatleten' ZVDO’74 maakte voor de triatleten het zwembad wedstrijdklaar
10aug

AquaAltena faciliteert EK kwalificatiemoment voor jeugdtriatleten

ANDEL - Woensdag (5-8) streden vier junioratleten van triathlonvereniging De Langstraat uit Waalwijk voor een plek bij het EK voor clubteams mixed relay in Portugal. Het ging daarbij om twee onderdelen: lopen en zwemmen. Het laatste onderdeel was bij AquaAltena.

De atleten startten eerder op de avond op de atletiekbaanbaan in Waalwijk voor het looponderdeel. Onder niet al te gunstige en tropische omstandigheden wist dit team, bestaande uit Soo Yin van Noorloos, Sem Lazeroms, Roos Englebert en Tim Manders, een goede tijd neer te zetten.

Na de loopfinish moest binnen 90 minuten gestart worden met het zwemmen en vertrok het team spoorslags naar AquaAltena in Andel.

Wedstrijdklaar
ZVDO’74 had daar het zwembad voor de triatleten wedstrijdklaar gemaakt. De lijnen lagen er in en de bodem lag op de perfecte diepte voor de zwemmers.  Er kon dus op tijd gestart worden voor een gezamenlijke zwemafstand van 1200 meter. Na 14 minuten en 35 seconden werd de tijd stilgezet, waarmee het team tevreden was. De triatleten waren bijzonder te spreken over AquaAltena, ze ervaarden het als ‘een fijn bad’.

Met de behaalde totaaltijden stond het team op de - tot dan toe - eerste plaats. Met nog enkele dagen op de kalender hebben nog twee sterke teams, Almere en Aalsmeer, de mogelijkheid zich te kwalificeren.

(Foto Woudrichem.Net - Alle rechten voorbehouden)Deel dit bericht met je vrienden!