Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Sportclubs in Altena moeten worden gecompenseerd' Sportclubs zwaar getroffen door de Coronacrisis.
14jul

Sportclubs in Altena moeten worden gecompenseerd

ALTENA - 'Sportclubs in Altena met een eigen clubhuis of kantine hebben veel moeite om het hoofd nog boven water te houden', aldus CDA Altena die signalen krijgt dat diverse clubs in financiële nood verkeren door de Coronacrisis.

Het CDA heeft korte lijnen met veel clubs na het afleggen van de diverse sportwerkbezoeken. De korte lijnen met het landelijke CDA wil Altena benutten om een compensatieregeling te realiseren.

Volgens raadslid Rene Roovers zijn de sportclubs een verbindende factor in het sociale leven binnen de dorpskernen. 'Ze zijn vaak laagdrempelig waardoor mensen gemakkelijk met elkaar in contact komen. Sportverenigingen dragen voor een belangrijk deel bij aan de leefbaarheid van onze dorpskernen.'

De partij stelde inmiddels schriftelijke vragen aan het college die een antwoord moet geven of en welke sportclubs mogelijk in aanmerking komen voor compensatie. Deel dit bericht met je vrienden!