Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterpolojeugd ZVDO’74 slachtoffer eigen succes' Vier ZVDO'ers vertrekkken naar elders (archieffoto).
24jun

Waterpolojeugd ZVDO’74 slachtoffer eigen succes

ANDEL - De waterpolojeugd van ZVDO gaat zijn derde week van training alweer in en bereidt zich na het succesvolle seizoen van afgelopen jaar voor op een zwaardere competitie. De competitie zal komend jaar niet alleen zwaarder zijn omdat er een categorie hoger gespeeld mag gaan worden, de jeugdafdeling wordt ook nog eens slachtoffer van zijn eigen succes.

Hanna Dommisse, Noa van Rijswijk en Lisa Leijendekker stromen door naar het eerste damesteam van de club. Janne-Lynn Himpers blijft lid en traint bij ZVDO, maar gaat haar wedstrijden spelen in een klasse hoger voor een opleidingsteam in Oss. De laatste aderlating is Mathé van Noorloos, afgelopen seizoen mocht hij op regelmatige basis spelen in het eerste team van de club. Komend seizoen zullen zijn Heren 1-wedstrijden niet veel veranderen, echter aan jeugd wedstrijden zal hij voor ZVDO bijna niet  meer toekomen. Door de team en individuele prestaties van het afgelopen seizoen is deze jonge atleet gescout, waardoor hij op het hoogste niveau jeugdcompetitie mag gaan spelen in Eindhoven bij één van de sterkste jeugdteams van Nederland.

Clubatleten
Jeugdcoach Lou Goedel heeft afgelopen seizoen maar liefst drie jonge meiden zien debuteren in Dames 1 en vier jonge mannen in Heren 1. Ook zijn er nog eens drie ZVDO-poloërs toegelaten op het WOC (waterpolo-opleidingscentrum), een centrale trainingsgroep waarbij de beste clubatleten van Zuid-Nederland gezamenlijk mogen trainen.
Met andere woorden, de coach zag dit wel een beetje aankomen. Diep in zijn hart zegt hij stiekem wel een beetje trots te zijn. Als clubman is het tegelijkertijd weer jammer.

Nieuw talent
Ondertussen staat het nieuwe talent alweer op bij de jongere jeugdteams. Voor komend seizoen worden namelijk drie jeugdteams ingeschreven voor de competitie. Voor het oudste jeugdteam zal er in de voorbereiding serieus getraind moeten gaan worden om zich te kunnen handhaven in de competitie. Met 3 trainingsmomenten in de week denkt de technische staf deze jonge atleten te kunnen begeleiden naar het gewenste niveau.Deel dit bericht met je vrienden!