Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ZVDO traint thuis via WhatsApp' Creatief trainen maakt van bedreigingen weer kansen. WhatsApp helpt daarbij.
17mrt

ZVDO traint thuis via WhatsApp

ANDEL - Het coronavirus houdt ook de sportwereld in zijn greep. Ook voor ZVDO'74 vervallen alle trainingen en wedstrijden. Maar daar gaat men bij de Andelse vereniging dan weer creatief mee om, de conditie moet per slot van rekening wel op peil blijven. Het antwoord: samen thuistrainen via WhatsApp.

Vrijdag (13-3) stond de eerste thuistraining op de agenda. Verspreid in de gemeente Altena werd door een vijftiental zwematleten begonnen aan de warming up. ZVDO laat weten: 'Tien minuten bewegen op een rustig tempo variërend van traplopen, de straat in en uit joggen of enkele rondjes om het blok of om je eigen huis rennen. Al deze instructies kwamen binnen op de centrale groepsapp via de teambegeleiderapp.'

Video
Na de warmingup volgde het 'echte werk'. Een uur lang kregen de individuele teamleden via de app om de 4 minuten in totaal 15 verschillende videoinstructies binnen. Een minuut instructiekijken was tevens het rustmoment om bij te komen van 3 minuten intensief opdrachten uitvoeren.
'Afgesproken was dat de individuele atleten actiefoto’s van zichzelf in de app zouden zetten. Hierdoor ontstond alsnog het gevoel dat je met een gezamenlijke teamtraining bezig was.'

Al met al is dit initiatief de sporters en trainers goed bevallen. Op maandag en vrijdag gaat men ermee verder. 

(Foto ZVDO - rechtenvrij)Deel dit bericht met je vrienden!