Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tweede plek voor ZVDO jeugd komt in zicht' Het merendeel van de jeugdselectie bezit echter over een ijzeren conditie.
09mrt

Tweede plek voor ZVDO jeugd komt in zicht

ANDEL - Zaterdag stond de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma voor het jeugdwaterpoloteam uit Altena. Het team moest het stellen zonder Janne-Lynn Himpers.

ZVDO had het wel even lastig. Captain Brian de Bode speelde met zijn gespalkte vinger wat minder fysiek dan normaal. Mathé van Noorloos mist bijna nooit zijn kansen, echter nu verspeelde hij een strafworp en werd in de daaropvolgend aanval in de sandwich afgefloten.
Na een tiental overtuigende ZVDO winstwedstrijden was het voor de thuisploeg en hun aanhang verrassend spannend door een lang opgaande strijd.
Het merendeel van de jeugdselectie bezit echter over een ijzeren conditie. Met "walvislongen" zette ZVDO nog een keer aan en langzaam werd het stiller op de tribunes van Zeeuws-Vlaanderen.

Schade
De "Dijk van Altena" pakte enkele ogenschijnlijk onmogelijke te weren ballen met twee handen klemvast. Ook het uitgooien ging goed bij deze betrouwbare sluitpost. Jasper Hoornaar reageerde met katachtige reflexen attent en scoorde uit de rebound. Lisa Leijendekker liep dreigend in, Mathé trok een klein gaatje open Lisa twijfelde niet en passeerde ze overtuigend de keeper. De coach van De Schelde erkende gaandeweg de wedstrijd zijn verlies en besloot om de onhoudbare ZVDO- topscoorder dubbel te dekken om de schade te beperken.

Mede door het hechte collectief wist ZVDO een ruime 10-6 overwinning op het scorebord te zetten. Hiermee kan een minimaal tweede plaats de ploeg niet meer ontgaan. De voorbereiding voor het volgende seizoen kan hierdoor vast ingezet worden.

(Archieffoto ZVDO)Deel dit bericht met je vrienden!