donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO herpakt zich knap

11 februari 2020 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Na drie minder goede wedstrijden na de winterstop, heeft ZVDO afgelopen zaterdag weer laten zien dat het kan poloën. Er stond een wedstrijd op het programma tegen HZPC. Deze ploeg uit Horst stond, met een wedstrijd minder gespeeld, op 3 punten van de nummer twee in het klassement. Na de mindere wedstrijden was het zaak om weer in het juiste ritme te komen en zelfvertrouwen op te doen. Dat is zonder meer gelukt.

Nadat pupil van de week, Róman Duijzer, de wedstrijdbal in het water gegooid had namens Hout en Living, gingen de twee ploegen van start. Eerst was het even aftasten door beide teams. Na 2 minuten was het raak voor de bezoekers, die de score wisten te openen. Exact 20 seconden later wist Arie Stuij na een hard afstandsschot de score weer gelijk te trekken. Daarna was het nog twee keer raak voor HZPC.

Doellijn
De tweede periode ontliepen de teams elkaar niet veel. Het enige verschil was dat de heren uit Horst hun kansen wisten te verzilveren en dat ZVDO, met name via Seppe van der Wielen, vier keer achter elkaar de binnenkant van de paal wist te raken en de bal helaas voor de doellijn bleef. Hierdoor wist HZPC uit te lopen naar een voorsprong van 1-6. Net voor de rust wist de thuisploeg, via Jan-Willem Vaneker en Berry Boll, nog iets terug te doen, zodat er met 3-6 de rust in werd gegaan.

In de derde periode werd het iets fysieker. Hierdoor werden er diverse uitsluitingen gegeven door de scheidsrechters. Deze werden door beide ploegen niet echt goed uitgespeeld en ieder wist maar 1 keer te score. Het doelpunt van ZVDO was er één om in te lijsten. Keeper Corné van der Zouwen zag Jelle Sterkenburg uitbreken met een counter. Hij wist die bal perfect voor Jelle neer te leggen over een afstand van 20 meter. Jelle wist deze kans vervolgens perfect af te ronden. De laatste periode ging hiermee in met een stand van 4-7.

Spannend
Ook in de laatste periode bleef de wedstrijd onverminderd spannend. ZVDO bezette de posities goed en wist hiermee ook weer kansen te creëren. Daarmee wist het nog terug te komen naar een stand van 6-8, maar HZPC wist het gaatje aan het einde van de wedstrijd toch op 3 doelpunten te krijgen. De eindstand werd hiermee 6-9 in het voordeel van HZPC (1-3; 2-3; 1-1; 2-2).

ZVDO heeft met deze goede wedstrijd zelfvertrouwen teruggewonnen. Nu een periode van trainen, want de volgende wedstrijd staat 14 maart pas weer op het programma. Dan zal ZVDO aantreden tegen de ongeslagen koploper Zeester-Meerval.