Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altena doorkomstgemeente voor Vuelta' Peter van der Ven (links) met het felbegeerdevbord voor de gemeente Altena.
22jan

Altena doorkomstgemeente voor Vuelta

ALTENA - Dit jaar komt La Vuelta, een van de drie grootste wielerrondes van de wereld, naar Brabant. Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 achttien Brabantse gemeenten. Eén daarvan is de gemente Altena. Om de doorkomst goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten een speciaal bord bij de gemeentegrens, op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (portefeuille Sport) overhandigde woensdag (22-1)  in Baarle-Nassau, Etten-Leur, en Dongen speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten. Wethouder Peter van der Ven nam het bord in ontvangst voor de gemeente Altena.

Elfde keer
In augustus gaat de vijfenzeventigste editie van de Ronde van Spanje van start in Nederland. Het is dan de elfde keer dat het peloton door de Nederland raast tijdens een grote ronde. Geen enkel ander land organiseerde vaker de buitenlandse start van een van de drie grote wielerrondes. Ook de Vuelta begon al eerder in Nederland. In 2009 startte La Vuelta a España met een tijdrit op het TT-circuit van Assen die overigens werd gewonnen door Fabian Cancellara:

Altena
Tijdens de tweede etappe op zaterdag 15 augustus koersen de renners van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. De geneutraliseerde route start bij de Citadel en eindigt aan de Oude Engelenseweg. De officiële start vindt plaats bij de Brabanthallen, waaar de koers wordt vrijgegeven. Vanaf de Brabanthallen fietsen de renners via de gemeenten Heusden, Altena, Zaltbommel en Maasdriel noordwaarts richting Utrecht. De finish is aan de Leuvenlaan in Utrecht.

Vanuit Heusden is de route

Wijk en Aalburg (Gemeente Altena)
Provincialeweg N267 Provincialeweg-Oost N267

Giessen (Gemeente Altena)
Provincialeweg-Oost N267 Almweg N322

Andel (Gemeente Altena)
Almweg N322 Wilhelminasluis N322

naar Zaltbommel.

(Foto Twitter P van der Ven)Deel dit bericht met je vrienden!