Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Edwin Straver na val in kritieke toestand' De motorrijder heeft een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.
16jan

Edwin Straver na val in kritieke toestand

RIJSWIJK/DAKAR - Tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally 2020 is motorrijder Edwin Straver ernstig gewond geraakt. Straver kwam ten val in de etappe van Shubaytah naar Haradh in Saoedi-Arabië. Collega-motorrijders sloegen alarm en de medische helikopter was snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Straver werd na reanimatie in kritieke toestand naar het Saudi German Hospital in Riyad gevlogen. Zijn partner Anja en zijn ouders waren al in Saoedi-Arabië, voor de finish van de Dakar Rally op vrijdag.

Straver kwam met een snelheid van ongeveer 50 km/u ten val in de duinen. De crash was niet hard, maar hij kwam wel uiterst ongelukkig terecht. Ongeveer 10 minuten lang heeft Straver geen hartslag gehad. Artsen ter plaatse hebben hem geanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

De 48-jarige Straver was bezig aan zijn derde Dakar, de derde keer ook als kistrijder, zonder assistentie van een monteur. In 2018 finishte hij als 49ste algemeen, vorig jaar als dertigste algemeen en won hij het kistklassement. Straver ging er niet vanuit dat hij zijn titel zou kunnen verdedigen. Finishen was belangrijker, maar een top 5-klassering zat in het vat.

Bewust
De afgelopen dagen benadrukte Straver een paar keer dat veiligheid voorop stond. “Ik rem voor alles en ga niet over een duin heen als ik niet kan zien wat er achter zit”, zei hij gisteren nog. Straver was zich goed bewust van de gevaren van zijn sport. “Als je die niet accepteert, moet je thuisblijven”, zei hij daags na het overlijden van collega-motorrijder Paolo Gonçalves.

(Foto ©Rallymaniacs)

Zie ook:
Linke duinen dwingen Straver tot voorzichtigheid (wo, 15 jan 2020)
Straver maakt tijd goed in lastige etappe (di, 14 jan 2020)
Straver kijkt uit naar volgende etappe (ma, 13 jan 2020)
Straver finisht ‘niet eens moe’ bij etappe 7 (zo, 12 jan 2020)
Etappe 6 ‘snelste proef ooit’ voor Edwin Straver (za, 11 jan 2020)
Etappe 5 was dansen door de duinen voor Straver (do, 9 jan 2020)
Geef Straver zand en hij is in zijn element (wo, 8 jan 2020)
Straver zit goed in zijn ritme (di, 7 jan 2020)
Straver baalt van verloren half uur (ma, 6 jan 2020)
Voorzichtig begin voor Edwin Straver (zo, 5 jan 2020)
Edwin Straver start als titelverdediger in Dakar 2020 (do, 2 jan 2020)
Rijswijker Edwin Straver start 4-1 in Dakar2020 (ma, 30 dec 2019)
Edwin Straver doet mee aan Dakar 2020 (zo, 18 aug 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!