donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Straver kijkt uit naar volgende etappe

13 januari 2020 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK/DAKAR: Voor de motor- en quadrijders was de achtste etappe van de Dakar 2020 een dag van bezinning en rust. Vanwege het tragisch overlijden van Paolo Gonçalves besloten de organisatie en de toprijders dat het beter was een dag over te slaan, om het hoofd weer leeg te maken. Edwin Straver heeft er alle begrip voor en staat achter de beslissing, maar is toch blij dat de Dakar morgen weer verder gaat.

Het was een wat saaie dag, die extra rustdag zo kort na de rustdag. Straver hing een beetje rond, kleurde het roadbook voor morgen, pakte zijn rust en kluste wat aan de motor. “Ik had zelf liever gereden, maar ik begrijp heel goed dat ze tot deze keuze zijn gekomen en vindt het ook logisch”, vertelt hij vanachter zijn avondeten in het bivak van Wadi Al-Dawasir. “We weten allemaal dat dit een risicovolle sport is, maar proberen zo min mogelijk na te denken over het feit dat het kan gebeuren. Ik probeer wel zo voorzichtig te rijden dat ik veiligheidsmarges inbouw, maar ook dan kan er iets misgaan. Die risico’s accepteren we allemaal. Als je dat niet kunt, kun je beter thuisblijven.”

Wekker
Omdat de negende etappe weer een lange dag wordt, wilde Straver vroeg naar bed. “Ik moet om vijf uur vertrekken, dus de wekker staat op kwart voor vier. Ik heb mijn ochtendritueel: tentje opruimen, ontbijten, de motor nog even nalopen. We krijgen eerst een lange verbinding, van 376 km. Dat zal wel koud zijn, zo vroeg. Ik heb vandaag handkappen op mijn motor gezet. Daarmee, en met goed warm aankleden, moet het wel te doen zijn.”

Zie ook:

Lees meer over:

Dakar Edwin Straver Ralley
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.