Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Atletiekbaan Altena weer een stap dichterbij' De atletiekbaan komt recht achter het Altena College
09jan

Atletiekbaan Altena weer een stap dichterbij

SLEEUWIJK - Als de raad akkoord gaat, kunnen de voorbereidingen beginnen voor de aanleg van een atletiekbaan aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk.

De raden van de voormalige gemeenten namen eind 2017 al een besluit over de atletiekbaan. Het afgelopen jaar is gewerkt  aan de uitwerking van de plannen. Zo moest er bijvoorbeeld een oplossing komen voor de paardensportvereniging die nu gevestigd is aan de Nieuwe Roef. Die oplossing is nu gevonden in een verplaatsing van de paardensportvereniging naar het perceel De Roef 5.
Wethouder Peter van der Ven: “We zijn er nog niet, maar ik ben heel blij dat we na al die jaren nu een concreet plan hebben. Fijn dat we er met alle betrokkenen uitgekomen zijn. Het plan dat er nu ligt is voor alle betrokkenen de best mogelijke uitkomst.”

De Roef
De atletiekbaan komt recht achter het Altena College. De school en de atletiekvereniging kunnen te zijner tijd van elkaars parkeerplaatsen gebruikmaken. Hiervoor komt een nieuwe ontsluiting op de Roef, die de huidige ontsluiting van het Altena College op de Rijksstraatweg ontlast. De paardensportvereniging heeft op de nieuwe locatie de mogelijkheid uit te groeien tot een hippisch centrum.

Om beide ontwikkelingen mogelijk te maken, moet de gemeenteraad 2.965.000 euro beschikbaar stellen. Na het besluit van de raad op 11 februari wordt een bestemmingsplan opgesteld.

Zie ook:
PSV De Roef wordt verplaatst (di, 8 okt 2019)
PSV De Nieuwe Roef: 'Laat ons niet nog jaren in onzekerheid' (za, 26 jan 2019)
Atletiekaccommodatie in zicht (vr, 24 nov 2017)
Aanleg atletiek- en hockeybaan in pauzestand (do, 15 dec 2016)
'Druk op de ketel' voor aanleg atletiek- en hockeyvelden (zo, 13 nov 2016)
Atletiekbaan mogelijk naar Sleeuwijk (do, 16 aug 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!