Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voorzichtig begin voor Edwin Straver' Het had achteraf gezien wel ietsje harder gekund en gemogen,
05jan

Voorzichtig begin voor Edwin Straver

RIJSWIJK / DAKAR - De eerste etappe van de Dakar Rally van 2020 – een special van 319 km tussen Jeddah en Al Wajh – was er meteen eentje waarin het goed opletten geblazen was. Edwin Straver opende zijn Dakar daarom voorzichtig. “Proberen niet te vallen en te blijven rijden. Dat gelukt en dat was wel belangrijk.”

Het had achteraf gezien wel ietsje harder gekund en gemogen, vond Straver aan de finish van de wedstrijdproef. Kort voor de streep kwamen de eerste auto’s (Peterhansel en Al-Attiyah) hem voorbij. “Die gaan wel heel netjes om met motorrijders en zijn ook zo weer weg, dus je zit niet lang in het stof. Maar als ik iets harder had gereden, had ik helemaal geen auto’s gehad.”

Tricky
Straver begon voorzichtig omdat hij zijn nieuwe KTM goed wilde inrijden. Die kwam er na het eerste deel (86 kilomter) van de proef goed in. “Het eerste deel was een stuk met veel stenen. Dat is niet mijn ding. Gaandeweg ging het beter en kwam ik in mijn ritme. Het tweede deel was meer zand en vooral tricky navigatie, maar er stonden al zoveel sporen dat ik goed kon bijhouden waar ik was. Er zaten ook wat duinen in, een paar best hoog. Al met al een leuke, gevarieerde proef waarin je wel goed moest opletten.”

Nachtrust
Na de special is het nog een kleine 200 kilometer naar het eerste bivak in Al Wajh, ook aan de kust van de Rode Zee. Straver gaat daar op zoek naar een matje om op te slapen, want de ondergrond is hem iets te hard en een goede nachtrust is belangrijk. Aan het roadbook hoeft hij geen tijd te besteden. Dat wordt morgenochtend een kwartier voor de start pas uitgereikt. “Het is te hopen dat er niet zoveel wijzigingen zijn als vandaag, want daar hebben we dan geen tijd voor. Het zal mij benieuwen.”

(Archieffoto Dakar 2019)

Zie ook:
Edwin Straver start als titelverdediger in Dakar 2020 (do, 2 jan 2020)
Rijswijker Edwin Straver start 4-1 in Dakar2020 (ma, 30 dec 2019)
Edwin Straver doet mee aan Dakar 2020 (zo, 18 aug 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!