donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opnieuw winst voor ZVDO waterpolojeugd

16 december 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Opnieuw boekte de waterpolojeugd van ZVDO’74 winst. Voor de tiende maal op rij. Zaterdag (14-12) gebeurde dat in AquaAltena. Hiermee gaat de waterpolojeugd van ZVDO met een gedeelde eerste plaats de winterstop in.

Hieronymus, de meest scorende ploeg en de nummer 3 op de ranglijst uit Roosendaal ,kwam op bezoek in Andel. Ondanks het zelfvertrouwen van de thuisploeg wisten de bezoekers de eerste goal te scoren. Niet veel later kon de tegenstander de stand nog eens verdubbelen. Kennelijk moest de vechtmachine van coach Lou Goedel even op gang komen. Noah Rochat moest , gezien zijn kracht, deze wedstrijd als centraal punt functioneren. Tevens kon hij met zijn nauwkeurige passes de aanval snel opbouwen waarmee de tegenstander regelmatig verrast werd. Met een stand van 2-2 werd de eerste periode afgesloten. Hierna liep ZVDO langzaam uit.

Hanna Dommisse speelt vaak in een verdedigende rol. Al wedstrijden lang hing er echter een goal van haar in de lucht. Dat gebeurde dit keer. Attent, scherp en met overtuiging verraste ze op rechts de keeper met een linkse worp in de korte hoek.

Tweestrijd
ZVDO won deze wedstrijd met 12-8 waardoor een tweestrijd in de competitie is ontstaan. Op dit moment draait het kampioenschap om twee ploegen: SBC uit Breda en ZVDO uit Altena.
Op 11 januari, de eerste wedstrijd na de winterstop, wordt deze wedstrijd gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd staat nummer 1 op de ranglijst. Die ploeg heeft dan het kampioenschap volledig in eigen hand.

Lees meer over:

sport ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.