Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Negen keer ongeslagen ZVDO-waterpolojeugd maakt het waar' Janne-Lynn Himpers, zoals ze kan verdedigen zo scoorde ze ook.
09dec 2019

Negen keer ongeslagen ZVDO-waterpolojeugd maakt het waar

ANDEL - De Krabben uit Bergen op Zoom kwam zaterdag (7-12) op bezoek bij de Otters in AquaAltena. Een sportieve tegenstander, waarbij jeugdspelers van ZVDO moeite moesten doen om het sterke pantser van de krab te kraken.

Aanvoerder Brian de Bode wil deze wedstrijd het liefst direct vergeten. Voordat de wedstrijd halverwege was kon hij door drie persoonlijke fouten het team niet meer ten dienste zijn. Vanwege zijn verantwoordelijkheidsgevoel liepen de emoties bij hem op. Gelukkig kreeg hij deze snel onder controle en bewees hij alsnog zijn toegevoegde waarde als aanvoerder op de bank.

Ondertussen was ZVDO al twee keer teruggekomen van een achterstand. Door een indrukwekkende solo van Mathé van Noorloos, waarin hij meerdere persoonlijke duels won, werd een 5-3 voorsprong genomen. Even later zwom Mark van Dijk het gat in en schoot strak op de goal. Complimenten aan de goede keeper van de tegenstander hoe hij dit schot, zoals vele anderen, wist te keren.

Vechtgoal
Janne-Lynn Himpers, bepaalde de eindstand van 7-4 voor de eerste twee periodes. Zoals ze kan verdedigen zo scoorde ze ook, het bleek een echte vechtgoal waar ook slimheid voor nodig is.

De derde periode begon met stevig spel van beide zijden met als gevolg vier uitsluitingen van 20 seconden, twee voor beide ploegen.

In de laatste minuut van het derde kwart vond Mathé nog twee maal het net van de tegenstander. Noah Rochat, Lisa en Sietse Leijendekker waren de andere scorende spelers namens ZVDO. De betrouwbare keeper De Dijk wist deze periode namens ZVDO zijn goal schoon te houden. De vierde periode konden de taaie Krabben een 2-0 verwezenlijken wat uiteindelijke resulteerde in een 9-6 overwinning. Voor de waterpolojeugd van ZVDO betekende dit de negende op rij. 

Gemotiveerd
Zaterdag 16 december om 19:00 speelt dit team thuis, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegen het sterke Hieronymus uit Roosendaal welke de derde plaats op de ranglijst bezet. Een overwinning is nodig om de gedeelde eerste plaats niet te verliezen.
De jeugdspelers van ZVDO zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om alle punten in eigen huis te houden tegen deze tegenstander.

(Foto's ZVDO)Deel dit bericht met je vrienden!