vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Waldric V22 blijft ongeslagen

8 december 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Nadat de eerste ontmoeting tussen Waldric V20 en V22 afgezegd moest worden, komt het er zaterdagavond (7-12) toch van. In het veld (en op de bank) twintig gespannen meiden en de tribune zit vol voor de wedstrijd tussen de nummer1 en nummer 2 van de competitie.

De meiden V20 starten sterk en zetten de eerste punten op het scorebord. Ze staan goed te verdedigen en pakken veel rebounds waardoor de meiden V22 moeite hebben hun ritme te vinden. Wanneer de V20 de press weten te breken lopen ze goede breaks en wordt het voor de V22 tijd om één ander door te spreken in een time-out. Het resultaat is in de aanval niet direct zichtbaar maar de press gaat beter en leidt tot een kleine voorsprong aan het eind van het 1e kwart (13-18).

Fouten
In het tweede kwart gaat het gelijk op, je ziet wel dat de meiden van V20 meer fouten moeten maken om de meiden van V22 af te stoppen maar aan de andere kant straffen ze ieder foutje in de verdediging af met een score. Met de rust is het verschil nog steeds 5 punten (25-39).

Na de rust is er ineens een hele andere wedstrijd. De meiden V22 staan beter in de verdediging, houden in de aanval het tempo hoog, de bal gaat goed rond en we zien fraaie passes die leiden tot scores. Ondanks dat de V20 niet opgeeft wil het aanvallend niet meer lukken en lopen de V22 in dit kwart 25 punten verder uit naar 29-59. Ook in het laatste kwart kunnen de meiden V20 ondanks hun goede spel het tempo niet volgen en begint foutenlast een rol te spelen. De V22 winnen met 37-86 en blijft ongeslagen. (Waldric Alexander)

Topscores: Zoë (18pnt), Annelotte/ Jessie (11pnt), Lisa/Nadeche (10 pnt)