dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

ACKC speelt uit gelijk tegen ADO

1 december 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De wedstrijd was nog maar een paar seconde aan de gang toen ADO tweemaal wist te scoren. Dat moest ACKC op scherp zetten.

Wietze kon de score voor ACKC openen met een mooi afstandschot. Even later kreeg ADO een strafworp mee die werd gescoord. Dit bracht de stand op 3-1. Dan gebeurt er lange tijd van alles in het veld, maar er werd aan beide kanten niet meer gescoord.

Pas na 13 minuten wist Amber te scoren via een mooie doorloopbal; 3-2. ADO scoort heel snel daarna maar dan weet Sabine met een afstandschot te scoren. Dit brengt de stand dan op 4-3.

Dan scoort ADO tweemaal keer en dan kan Jochem een doelpunt maken; 6-4. Wietze raakt geblesseerd en Rick komt in het spel.

Na de rust scoort Marlies tweemaal achter elkaar wat de stand gelijktrekt: 6-6. Het blijft spannend en dat is in het publiek goed te merken. De scheidsrechter maakt een aantal beslissingen die aan beide kanten vragen oproept. De stand loopt door tot 9-7.

Spanning
Dan kan Ingrid een vrije bal nemen die wordt afgefloten voor een strafworp. Arné neemt deze en scoort: 9-8. Amber wordt gewisseld voor Natasja. ADO krijgt een strafworp mee maar niemand begrijpt waarom. Even later krijgt ADO een vrije bal mee en wederom weet niemand waarom. Sabine weet even later te scoren en de stand is nu 11-9. Het kan nog, met nog 9 minuten op de klok. Natasja en Ingrid kunnen allebei scoren, ADO scoort en even later scoort Stef. Het is 12-12 met nog ruim 3 minuten op de klok. Beide teams knokken voor de laatste punten. Ingrid scoort de 12-13 en het meereizende publiek gaat uit z’n dak. De laatste minuut gaat in, de spanning stijgt. Helaas kan ADO in de laatste secondes nog scoren: de eindstand is 13-13.

Doelpuntenmakers: Marlies Kant 3x, Ingrid Dekkers en Sabine Meerman beide 2x, Wietze de Vries, Amber de Ruijter, Jochem van der Zouwen, Arné van Herwijnen, Natasja Kuipers en Stef Mommers allemaal 1x.

Volgende week wordt er in Giessen gespeeld tegen Gemini. De wedstrijd begint om 16:20 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede team, ook tegen Gemini, om 15:00 uur.