Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ACKC1 tegen DVS ’69-1 een wedstrijd om snel te vergeten' ACKC speelde meteen tegen DVS ’69, een pittige tegenstander.
25nov

ACKC1 tegen DVS ’69-1 een wedstrijd om snel te vergeten

ALMKERK - Na drie oefenwedstrijden (winst tegen Sporting Delta 18-9, verlies tegen OCZ 20-22 en winst tegen Keizer Karel met 23-21) is het korfbal zaalseizoen echt begonnen. ACKC uit Almkerk speelde meteen tegen DVS ’69, een pittige tegenstander.

Direct in het begin bleek al dat DVS ’69 echt een tandje te hoog was voor ACKC. Al na 6 minuten stond het 0-4. Jochem, die sterk voor de geblesseerde Jelle inviel, wist de score voor ACKC te openen. Met één hand wist hij de korf te raken. Kort hierna kon Ingrid van afstand een doelpunt maken: 2-4. Stef kreeg een strafworp mee omdat zijn tegenstander heel hard in kwam, hij wist deze zelf te scoren. 3-4: dat bracht hoop voor de rest van de wedstrijd. DVS wist na tweemnaal scoren de stand op 3-6 te brengen. Voor de rust kreeg ACKC kansen genoeg om te scoren maar verzaakt dit. DVS echter niet: de rust stand is dan ook 3-11.

Strafworp
Na de rust scoort DVS wederom een aantal keer: 3-14. Dan scoort Arné van afstand. Maar meteen komt daar een tegendoelpunt. Stef scoort een doelpunt en DVS meteen 4 erachter aan. De score is nu 5-19. Jochem kan van afstand scoren en DVS driemaal. Stand is dan 6-22. Dan komt er een aantal doelpunten aan de kant van ACKC: Jochem tweemaal, Stef eenmaal en Ingrid tweemaal. DVS scoort nog tweemaal en de stand is dan 11-24. In de laatste minuut krijgt ACKC een strafworp mee die keurig wordt afgemaakt door Stef. De bal is nog niet in het andere vak of daar valt direct weer een tegendoelpunt.
 De eindstand is 12-25. 

Doelpuntenmakers van deze wedstrijd: Jochem van der Zouwen en Stef Mommers 4x, Ingrid Dekkers 3x en Arné van Herwijnen 1x.

Volgende week zaterdag wordt een uitwedstrijd gespeeld in ’s Gravendeel tegen ADO1.

Deel dit bericht met je vrienden!