zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bloedstollende wedstrijd voor ZVDO-jeugd

18 november 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Zaterdag (16-11) maakte de jeugd van ZVDO indruk op het publiek en de tegenstander. Niet alleen door te winnen van de nummer 1, SBC2000 uit Breda. Maar ook door de onverzettelijkheid en opofferingsgezindheid waarmee gespeeld werd. Wat resulteerde in een bloedstollend duel waarbij een gedeelte van het bezoekende publiek de emoties niet de baas was. De arbitrage maande deze dan ook om het zwembad te verlaten. Complimenten in deze situatie naar beide jeugdploegen, coaches en arbitrage, deze gingen hier beter mee om.

ZVDO begon aftastend, SBC opende de score en nam de leiding. Joeri van Rijswijk maakte tijdens een man-meer-situatie, waar op getraind was, de gelijkmakende goal. Brian de Bode zorgde ervoor dat het eerste kwart werd afgesloten met een 2-1 voorsprong.

Geuzennaam
Deze 2-1 stand werd ook bereikt in de twee volgende kwartjes tezamen waardoor het vierde en laatste kwart werd ingegaan met een 4-2 voorsprong. De talentvolle Robin de Windt van SBC tot die tijd keurig wisselend uitgeschakeld door Janne-Lynn Himpers, Noah Rochat en Brian de Bode. Was toch nog in staat om er twee te scoren waardoor er 4-4 op het scorebord kwam te staan. Keeper Niels Skledar deed zijn Geuzennaam “De Dijk van Altena” eer aan en werd gedurende de rest van de wedstrijd niet meer gepasseerd.

Hanna Dommisse, Ruben Boll en Sietse Leijendekker wonnen op de juiste momenten hun persoonlijke duels. Ellen van Dijk liet zien dat ze uit het juiste hout gesneden is door met haar gekneusde ribben toch de contact duels aan te gaan.
Clubtopscorer Mathe van Noorloos werd diverse keren in balbezit zijnde, belaagd door meerdere tegenstanders. Sterk en balvast wist hij deze met zich mee te nemen wat uiteindelijk resulteerde in twee broodnodige goals en een 6-4 winst.

Ongeslagen
Dit jeugdteam boekte de zevende overwinning op rij. Hiermee is het op dit moment de langst ongeslagen ploeg in de eerste klasse Zuid/West. Met als gevolg een gedeelde eerste plaats op basis van punten, echter met een wedstrijd meer gespeeld.
De ZVDO-jeugdspelers zullen er vanaf nu aan mogen wennen dat elke wedstrijd door de tegenstander fel gespeeld zal worden. Iedereen wil immers winnen van de nummer één, rustige duels hoeft ZVDO niet meer te verwachten.

Lees meer over:

zwemmen ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.