Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterpolo jeugd ZVDO’74 behaalt vijfde winst op rij' De ZVDO-atleten tapten uit het fysieke vaatje waardoor pittige duels gewonnen werden.
04nov

Waterpolo jeugd ZVDO’74 behaalt vijfde winst op rij

ANDEL - En weer staken de jeugdwaterpoloërs van ZVDO de volle drie punten in eigen zak. Dat deden de reuzendoders uit Altena door De Krabben uit Bergen op Zoom te verslaan.

Het was zaterdag (2-11) niet de beste wedstrijd die gespeeld werd, te danken ook aan de tegenstander. Deze zat er kort en fel op en stond niet toe dat ZVDO gemakkelijk kon combineren. Wel tapten de ZVDO-atleten sterk uit het fysieke vaatje waardoor pittige duels vaak gewonnen werden.

Brian de Bode opende door zijn eigen verdiende straf worp te benutten de score. Mathé van Noorloos wist even later de score te verdubbelen, de sterke Noah Rochat had verdedigend veel toegevoegde waarde, kreeg overigens onterecht een strafworp tegen waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een voorsprong van 2-1.
Hierna bleef het lang spannend het tweede kwart eindigde namelijk in 1-1 waardoor het derde kwart begonnen kon worden met een 3-2 voorsprong.  Achterin ligt bij ZVDO een koppel van een heel hoog niveau, de (sportieve ) coach van de tegenstander benoemde met name keeper Niels  Skledar en veldmaarschalk Janne-Lynn Himpers als magnifiek. Hierdoor kon een steeds beter wordende Joeri van Rijswijk de score  voor ZVDO uitbouwen tot een voorsprong van 4 goals.

Rust
Een scherp spelende Frederik Colombijn van de Krabben maakte het nog spannend door twee snelle goals te produceren. Dit was tevens het signaal voor de coaches om even in te grijpen op het vrije wisselen, mede omdat er al geschoven was in de koppels door de uitsluiting van Noah na drie persoonlijke fouten. Lisa Leijendekker bracht in de slotfase de rust terug voor de thuisploeg door de marge weer op drie goals te brengen. Door de laatste zoemer veranderde de 8-5 voorsprong in de uiteindelijke eindstand, met als gevolg dat ZVDO de maximale score van 15 punten uit de afgelopen 5 wedstrijden wist te halen.

ZVDO heeft nu een volle competitieronde gehad en staat momenteel met een wedstrijd meer gedeeld tweede. De collega nummer twee en één moeten nog tegen elkaar spelen waardoor er automatisch punten verloren worden in de top van de competitie. 

Weegschaalwedstrijd
Zaterdag (9-11)komt het sterke Oosterhout op bezoek in AquaAltena. Om de druk bij de concurrenten erop te houden, is winnen een must. Mocht dit lukken volgt een zaterdag later de eerste echte weegschaalwedstrijd tegen de koploper uit Breda. Beide wedstrijden worden thuis in het zwembad Aqua Altena gespeeld.

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!