Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gelijkopgaande wedstrijd nipt verloren door ACKC1'
20okt

Gelijkopgaande wedstrijd nipt verloren door ACKC1

ALMKERK - Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken. Het sportieve treffen van ACKC1 tegen Atlas1, zaterdag (19-10), begon meteen snel en goed. De strijd zou nagenoeg gelijk opgaan, maar uiteindelijk moest ACKC1 zijn meerdere erkennen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was weliswaar voor Atlas, maar al snel trekt Jelle de score gelijk bij het nemen van een vrije bal. Tijdens de aanval van Atlas kan Amber de bal mooi onderscheppen. Marlies kan van afstand de korf raken en staat ACKC voor: 2-1. Dan krijgt Atlas de kans opm tweemaal te scoren en is het 2-3. Ingrid schiet raak van afstand en de stand is weer gelijk. Atlas kan scoren als er een strafworp wordt gegeven die wordt gemaakt door Stef: 4-4.

Wietze is goed op schot en gooit er twee van afstand in. Coach Pieter vraagt een time-out aan voor een tactiekbespreking. Sabine en Marlies scoren vlak na elkaar scoren en weer is de stand gelijk: 6-6. Stef verdedigt goed maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. ACKC laat weten: 'Amber kan van afstand de gelijkmaker scoren: 7-7. Dan is er een sterk verdedigend werk te zien waaruit een aanvallende fout wordt veroorzaakt waardoor ACKC de bal mee krijgt. Sabine kan tweemaal scoren: eenmaal van afstand en een keer uit een vrije bal. Vlak voor rust kan Atlas nog scoren wat de ruststand brengt op 9-8.'

Meteen na rust scoort Atlas de gelijkmaker waarna Sabine de ploeg van afstand weer op voorsprong brengt. Vlak hierna maakt Wietze, na een mooi aanvalswerk, de 11-9. Dan maakt Wietze een fout en krijgt een strafworp tegen: 11-10. Ingrid schiet van afstand raak en Atlas schiet van ver raak: 12-11. Wietze maakt het dertiende  doelpunt. Atlas scoort ook weer. In het verdedigingsvak kan Wietze de bal van de middenlijn terug slaan naar de aanval. Dan scoort Atlas de gelijkmaker: 13-13. Het blijft een spannende pot en de ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd. Atlas krijgt een strafworp mee die goed wordt afgemaakt als Marlies van afstand raak schiet en weer is de stand gelijk: 14-14. Amber houdt in het aanvalsvak de bal binnen de lijnen. Ingrid krijgt een strafworp mee die door Arné goed wordt afgemaakt: 15-14.

Wissel

Dan vindt er een grote wissel plaats: Jelle, Arné en Amber worden gewisseld door Frank, Rick en Natasja. Atlas krijgt een strafworp en de stand is weer gelijk: 15-15. Dan maakt Altas een doorloper  maar deze wordt afgefloten door de scheidsrechter voor een strafworp. Deze strafworp wordt gemist. Marlies krijgt ook een strafworp die wordt genomen door Stef: 16-15. Stef wordt gewisseld door Arné. Wietze scoort van afstand en Natasja zet via  een vrije bal de stand op 18-15. Wietze wordt gewisseld door Jelle. Er wordt, met een kleine 2 minuten op de klok, nog een time-out aangevraagd. Over en weer wordt geprobeerd nog een doelpunt te maken maar echt in één van de laatste seconden van de wedstrijd kan Atlas nog een keer scoren wat de eindstand brengt op 18-16. 

Volgende week zaterdag is de laatste wedstrijd op het veld in Almkerk: om 13:10 uur begint de wedstrijd van het tweede team en daarna om 14:30 uur start de wedstrijd van het eerste team.

Doelpuntenmakers: Sabine Meerman 4, Marlies Kant en Wietze de Vries 3, Stef Mommers en Ingrid Dekkers 2, Jelle van de Water en Amber de Ruijter en Arné van Herwijnen en Natasja Kuipers allemaal 1.

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!