dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Tactisch sterk ZVDO wint thuis met prima cijfers

14 oktober 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Met een tactisch steekspel boekte ZVDO een 14-6 zege tegen Nuenen dat in Andel op bezoek kwam. Een voor ZVDO onbekende tegenstander daar Nuenen afgelopen seizoen degradeerde uit een hogere klasse.

Pupil van de week, Claudia de Graaf, mocht de wedstrijdbal namens Iveco Schouten het water in gooien om de wedstrijd te laten beginnen. Meteen liet Nuenen zien hoe het zou gaan spelen. Met hun sterke midvoor wisten zij de wedstrijd te openen. De midvoor was de bepalende speler van de bezoekers. ZVDO wist door een tactische zet deze midvoor uit te schakelen. Na deze opening kwam ZVDO ook op het scorebord. Via Jan-Willem, Jelle en Adriaan wist ZVDO de voorsprong te nemen. De midvoor van Nuenen wist ook nog een gaatje te vinden en de eerste periode werd met 3-2 afgesloten.

Nuenen wist in de tweede periode gelijk te maken, maar door viet goals achter elkaar wist ZVDO dit goed te maken. Neunen kwam er niet meer doorheen. Ze gingen het via een andere boeg proberen. Dit had ZVDO snel door en ook deze werd tactisch geëlimineerd. De heren gingen met een stand van 7-4 rusten.

Tandje bij

De derde periode zette ZVDO er nog een tandje bij. Conditioneel kon Nuenen de gaten niet meer dicht zwemmen. Met wederom vier goals achter elkaar wist ZVDO de spanning uit de wedstrijd te halen. Het publiek werd getrakteerd op waar ze voor kwamen: goede acties en mooie doelpunten. Aan het einde van de periode wist ook Nuenen nog eenmaal het net te vinden.

De vierde periode werd begonnen met een stand van 11-5. ZVDO zou deze wedstrijd op een rustige manier uitspelen zonder gekke dingen te doen. Jeugdspelers Mathé en Brian mochten in deze fase van de wedstrijd hun debuut maken. Maar ook in deze periode was het ZVDO dat de klok sloeg. Seppe wist zijn derde en vierde doelpunt van de avond te maken en ook Casper wist de Nuenense keeper, met nog 1 seconde op de klok, nog te passeren. ZVDO hield het verdedigend ook op orde en werd één keer gepasseerd in deze periode. Hiermee werd de eindstand 14-6.

19 oktober zal ZVDO afreizen naar Horst waar het zal aantreden tegen HZPC. Vorig seizoen wist ZVDO te stunten tegen deze tegenstander. Weet het dat nu weer te doen?

Lees meer over:

sport ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.