Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Spannende jeugdzeilwedstrijden op Afgedamde Maas' De eerste en tweede prijs ging naar een broer en zus ...
23sep

Spannende jeugdzeilwedstrijden op Afgedamde Maas

WOUDRICHEM - Zondag 22 september organiseerde Watersportvereniging Woudrichem voor de derde keer op rij samen met WV De Merwede uit Gorinchem de Q-cup.

De Q-cup is een regionale zeilwedstrijd waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wedstrijdzeilen. De Q-cup is een landelijk initiatief van het Watersportverbond.

De Q-cup Woudrichem speelde zich af in en rond de haven van Watersportvereniging Woudrichem aan de Schapendam. Het was op de Afgedamde Maas weer een drukte van belang. Ongeveer 40 kinderen deden mee. Daarmee is de Q-cup Woudrichem de grootste van Nederland! De deelnemers waren verdeeld over twee klassen: de talentenklasse (beginners die 1 tot 2 jaar zeilen) en de toppersklasse (gevorderden). De kinderen konden gebruik maken van de tientallen optimisten (zeilbootjes) die WSV Woudrichem en het Watersportverbond beschikbaar stelden.

Dubbele winnaars

De omstandigheden waren afgelopen zondag ideaal: zon en wind. Zeker ’s middags trok de wind nog even flink aan, waardoor het een spannende wedstrijd werd. In totaal zijn negen wedstrijden gevaren, waaraan telkens ongeveer 20 boten deelnamen. Lange tijd bleef onbeslist wie met de prijzen naar huis zou gaan, maar aan het eind van de dag waren dan toch de winnaars bekend. In de talentenklasse was het helemaal spannend, met zelfs een gedeelde eerste plaats: (1) Maudi Rooijens, (1) Mare van Drooge, (2) Thomas Mol en (3) Ruben van der Meijden. De organisatie was niet echt voorbereid op twee eerste prijs winnaars en heeft beloofd nog snel een extra beker te zullen regelen. In de toppers klasse hebben gewonnen: (1) Hidde Stok, (2) Freeke Stok en (3) Sander Jansen. Daarmee gingen de eerste en tweede prijs naar een broer en zus.

De Q-cup was wederom een groot succes. De sfeer op het water en op de wal was geweldig. Behalve de kinderen hebben ook de vele toeschouwers langs de waterkant genoten. Hoogstwaarschijnlijk wordt volgend jaar weer een Q-cup in Woudrichem georganiseerd.Deel dit bericht met je vrienden!