Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sterkste Man van Altena weer een p(k)rachtig evenement' Ook het publiek werd uitgedaagd.
01sep

Sterkste Man van Altena weer een p(k)rachtig evenement

ANDEL - Onder een stralende zon vond zaterdagmiddag (31-8) opnieuw het evenement Sterkste Man van Altena plaats. Bij de Romboutstoren werd er gewerkt en gezweten en werden knappe prestaties neergezet. Er waren aanvankelijk tien deelnemers, maar door blessures moest een tweetal afzeggen.

In de derde editie ging het er opnieuw om wie van de acht mannem op de zes onderdelen de beste cijfers haalde. Op het plein aan de Hoofdgraaf werd dan ook hard gewerkt bij uitdagingen met klinkende namen als de Wheel of Pain, de Truck Pull, de Farmer Walk, Weird Object Carry, Med Ley en Power Stairs. Ook waren bekende namen aanwezig zoals Fouad Hsaini en Rene Verbrugh om de deelnemers te coachen.

Uiteindelijk werd Michaël Grare eerste, Toby de Brouwer tweede en beklom Bacq Thibault als derde het erepodium. Michaël en Bacq komen uit België, Toby komt uit Kuitaart.

Publiek
Het publiek werd eveneens uitgedaagd om deel te nemen. Spontaan stapte op die oproep een dame op het draaimechanisme, Wheel of Pain. Met dame en gewichten liep krachtpatser Fouad Hsaini onder luid applaus van het publiek zijn rondje. (foto boven.)

Ook de brandweer gaf acte de prescene. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om in gesprek te gaan met de local heroes en te luisteren naar ' krachtige' staaltjes blus- en reddingswerk die de helden van de brandbestrijding meemaken. De kinderen konden zich vergapen aan 'een echte brandweerauto'. 

Het event werd georganiseerd door 'Stichting De Sterkste Man van Altena' uit Andel.

(Foto's Lian Oomen voor Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!