Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bezoek schietsportvereniging schot in de roos' Rinus Schouten (linksvoor) was de beste schutter op de 12 meter.
17apr

Bezoek schietsportvereniging schot in de roos

ALMKERK/ANDEL - De schietsport is zijn lust en zijn leven. Rinus Schouten was vroeger de beste schutter op de 12 meter. Ook op langere afstanden wist hij perfecte scores af te leveren. Donderdagavond bezocht de bewoner van zorglocatie Altenahove nog een keertje ‘zijn oude schietclub’ in Andel.

Schouten werd daar, als oprichter van schietsportvereniging De Rommert, door de leden hartelijk onthaald. Nadat de 81-jarige op de schietbaan zelf weer de verse kruitdampen had geroken, keek hij vergenoegd toe hoe zijn kleinzoon Jouke schietles kreeg. Voor de allereerste keer. En ... met een .22 revolver. “Dat was ook mijn favoriet vroeger”, glimlachte hij.

Dromenvanger
Het bezoekje van Rinus Schouten met zijn zonen en kleinzoon aan de Andelse schietclub was zijn droomwens. De realisatie ervan werd mogelijk gemaakt dankzij de Dromenvanger op zorglocatie Altenahove in Almkerk. Dit is een initiatief van Rotary Altena en Stichting Vrienden Stromenland. “Een schot in de roos”, reageerde Leo Zwijnenburg van de Rotary die Rinus Schouten vergezelde.

Op zaterdag 11 mei houden de weldoeners een Droomwensendag waarop veel dromen op één dag zullen worden gerealiseerd.

(Foto René Schotanus)

Zie ook:
'Luchtbuks' Ria (97) schiet met scherp bij De Rommert (zo, 17 sep 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!