Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Heren1 ZVDO'74 speelt spannende pot' De laatste 3 minuten spande het erom.
04feb

Heren1 ZVDO'74 speelt spannende pot

ANDEL - Zaterdag (2-2) speelden alle teams van ZVDO hun wedstrijden in AquaAltena: het jeugdteam, het damesteam en de drie herenteams. Enkel het damesteam wist de punten thuis te houden. Het eerste herenteam verloor ook, maar maakte er wel een ontzettend spannende wedstrijd van.

De wedstrijd tegen SWNZ uit Schijndel werd eerder met 6-4 verloren. Ook toen waren de teams aan elkaar gewaagd. In Andel ging de wedstrijd eveneens gelijk op. In de eerste periode wisselden de aanvallen elkaar in hoog tempo af. Diverse uitsluitingen aan de zijde van SWNZ werden helaas niet verzilverd door ZVDO. Een 2 meterbal (soort corner) werd met een tikbal achter de keeper van SWNZ gewerkt, wat het enige doelpunt in de eerste periode betekende.

Man-meer
In de tweede periode wist Emiel Goedel, met een mooi afstandsschot, het net in de kruising te raken. Maar ook SWNZ probeerde het van afstand en daar hadden ze driemaal achter elkaar succes mee. Vervolgens kregen beide teams nog een man-meer situatie die aan beide kanten met een doelpunt afgerond werd. De rust werd ingegaan met een stand van 3-4.

In de derde periode kwam ZVDO via Hanno van Rijswijk al snel tot de gelijkmaker. Toch was het SWNZ die weer een gaatje wist te slaan van 2 doelpunten. Gelukkig maakte Jan-Willem Vaneker met een snelle counter dat gat weer kleiner. Door een onoplettend momentje in de verdediging wisten de gasten, met nog 6 seconden te gaan, het zevende doelpunt te noteren.

Aansluiting
De laatste periode werd ingegaan met een 5-7 achterstand. De heren van ZVDO probeerden het spel te blijven maken en wisten binnen 2,5 minuut, 2 doelpunten te scoren. Hierdoor werd de stand weer gelijk. 7-7. De laatste 3 minuten spande het erom. SWNZ maakte wederom een gaatje van twee doelpunten. ZVDO kreeg nog de aansluiting met 8-9 en het was de laatste minuut alles of niets. Hierdoor ontstond er achterin ook wat meer ruimte. Daar maakte SWNZ dankbaar gebruik van en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken met een eindstand van 8-11. (ZVDO'74)

(Archief ZVDO'74)Deel dit bericht met je vrienden!