Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jeugd ZVDO’74 begint jaar met regen aan PR's' De zwemmers waren goed op dreef ...
29jan

Jeugd ZVDO’74 begint jaar met regen aan PR's

ANDEL - Afgelopen zaterdag (26-01) stond voor de jeugdzwemmers van ZVDO’74 de eerste wedstrijd van het jaar op het programma. Tijdens de minioren-swimkick in Oosterhout werden veel persoonlijke records (PR's) gezwommen en scherpe, nieuwe tijden neergezet.

De wedstrijd begon met Melody van Wijlen en Elianne Tankens. Allebei zwommen zij hun eerste zwemwedstrijd. Op de 25m rugcrawl en 25m schoolslag zetten zij nette tijden neer. Roan van Dijk en Bente Versteeg zwommen voor het eerst 50m rugcrawl, wat ze keurig deden. Daarnaast wisten ze allebei hun tijd op de 25m schoolslag te verbeteren. Bente wist hierop ook nog eerste te worden.

Froukje van Mersbergen, Finn van Driel en Anne Donkersloot verbeterden alle drie hun tijd op de 50m rugcrawl met twee seconden. Finn verbeterde daarnaast zijn tijd op de 50m schoolslag met maar liefst 11 seconden.
Marit van Driel, Bjurn Versteeg en Stan Dammers zwommen voor het eerst 100m rugcrawl. Het keerpunt van de rugcrawl vonden ze alle drie moeilijk, maar ondanks dat hebben ze goede tijden neergezet. Op de 50m vrije slag wisten ze alle drie ook nog eens hun tijd te verbeteren.
Voor Carmen Jansen, Marith de Fijter en Frederiek Smits was het een spannende middag. Voor het eerst moesten ze de zware 400m vrije slag zwemmen. Ze lieten zien dit prima te kunnen door mooie tijden neer te zetten en plaats één, twee en drie te bemachtigen.

Ook Thijs Colijn was goed op dreef. Op de 100m schoolslag verbeterde hij zijn tijd al met 10 seconden. Alsof dit nog niet genoeg was zwom hij op de 100m vrije slag wel 25 seconden van zijn tijd af.

Doortje Temminck Tuinstra, Joy Roza en Nienke Mewis zwommen ook voor het eerst 100m rugcrawl en 100m wisselslag. Dit was best spannend maar ze lieten zien dat ze dit prima konden. Flinke tijdsverbeteringen waren er voor de andere meiden op deze afstanden. Rianne Tameris, Julia Kant, Jet Kamphuis en Hanna de Graaf wisten hun beste tijden aan te scherpen.

Gabriël van Lieshout, Bart de Fijter en Jens Westerlaken maakten er met zijn drieën een onderlinge strijd van. Hoewel hij de 100m rugcrawl voor het eerst zwom, was er een eerste plek voor Gabriël. Hij werd op de voet gevolgd door Bart en Jens. Op de 100m wisselslag was het Bart die er met de winst van door ging, Jens en Gabriël werden tweede en derde.

De afsluitende estafettes waren zoals altijd weer spannend. Onder luid aanmoedigen wist ZVDO’74 een eerste en derde plek te bemachtigen.

Over twee weken staat de derde competitieronde op het programma voor de selectiezwemmers. Ze moeten hard aan de bak om hun positie in de C competitie te behouden.Deel dit bericht met je vrienden!