Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ZVDO’74 knokt zich terug in tweede competitiewedstrijd'
14jan

ZVDO’74 knokt zich terug in tweede competitiewedstrijd

ANDEL - ZVDO’74 knokt zich terug tijdens tweede competitiewedstrijd

Voor de zwemmers stond zaterdag 12 januari in het teken van de tweede competitieronde. De eerste ronde was onder andere door veel afmeldingen op een teleurstelling uitgelopen. Hierdoor stond de ploeg na de eerste ronde onderaan in het klassement. De voortekenen voor de volgende wedstrijd waren positief. De ploeg was compleet en kon fit aan de start verschijnen.

Meteen bij de eerste estafette, de 4x100m wisselslag, werd de toon voor de rest van de middag gezet. Hanna de Graaf, Sanne van Lith, Jet Kamphuis en Julia Kant haalde 18 seconden van hun inschrijftijd af en wisten zich hiermee ook te plaatsen voor de Regionale Zomerkampioenschappen in mei van dit jaar.

Deze zwemsters waren ook op hun persoonlijke afstanden, de 100m vrije slag en de 200m wisselslag zeer succesvol met flinke tijdsverbeteringen. Rianne Tameris had nog niet eerder de 200m wisselslag gezwommen maar liet een mooie tijd noteren na een technisch goede race. Ook de jongste zwemmers lieten zien het niveau zeker aan te kunnen. Zowel op de 100m rugslag als de 50m schoolslag wisten Carmen Jansen, Marith de Fijter, Frederiek Smits en Thijs Colijn hun inschrijftijden flink naar beneden bij te stellen.

De senioren konden deze middag niet achterblijven en lieten zich dan ook van hun beste kant zien. Robina Hoegee en Petri Velthuis wisten er op de 100m vlinderslag een spannende race van te maken waarbij ook 2 andere zwemsters de druk erop hielden. Uiteindelijk wist Petri de winst te pakken en was er een vierde plaats voor Robina. Renske Den Dekker en Lisanne van Giessen lieten scherpe tijden noteren op de 200m vrije slag. Later moest de kamprechter er aan de pas komen bij de 50m schoolslag. Lisanne werd uiteindelijk derde hierdoor. Zij werd op de voet gevolgd door Robina en Tessa Den Dekker.

Bij de heren wist Yulian Oppenhuizen een mooie tijdsverbetering te noteren op zowel de 100m vlinderslag als de 200m vrije slag. Beide keren zat Sven Westerlaken hem op de hielen. Opvallend was het optreden van Jeffrey van der Mooren op de 200m vrije slag. Hij kon goed bijblijven maar kwam uiteindelijk net tekort om zich op het podium te mogen melden. Zijn tijdsverbetering mag er zeker zijn. Arnold Bok, Wim Crielaard en Benjamin van Leeuwen kwamen zeer goed voor de dag op de 50m schoolslag. Benjamin deed dit daarna nog een keer dunnetjes over met een prima race op de 100m vlinderslag. Ondanks een schouderblessure kon ook Bastiaan van Muyden tevreden terugkijken op zijn 2 races waarbij hij dicht in de buurt van zijn persoonlijke records wist te blijven.

Mitchell van der Mooren is het hele seizoen al goed in vorm. Vandaag kwam het er echter niet helemaal uit. Desondanks mag ook hij tevreden zijn. Bart de Fijter, Jens Westerlaken en Gabriel van Lieshout kenden een uitstekende middag. Zeker de tijden op de 200m wisselslag van zowel Jens als Gabriel mogen er zijn waarbij het verschil onderling maar minimaal was. Bart wist op zowel de 100m vlinderslag als de 200m rugslag zijn tijden fors aan te scherpen.

Femke van Breugel en Britte Kant hadden deze middag een pittig programma met 200m rugslag en 100m vlinderslag. Beide lieten zien hiermee goed uit de voeten te kunnen en wisten iedereen te verrassen met een goede eindtijden. Ook in de leeftijdsklasse daaronder werd er goed gezwommen. Danine Besselink en Marit Westerlaken konden goed mee met hun leeftijdsgenoten. Op de 200m vrije slag wist Danine dan ook beslag te leggen op een bronzen medaille.

De afsluitende estafettes bij de dames en heren (foto) zorgen altijd voor veel vuurwerk waarbij alle ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn. Yulian Oppenhuizen, Wim Crielaard, Sven Westerlaken en Bastiaan van Muyden gingen van start op de 4x100m wisselslag. Het verschil met de nummer 1 was op basis van de inschrijftijd 4 seconden. De heren gingen er vol voor maar kwamen helaas net te kort voor de winst. Wel waren ze flink sneller dan de inschrijftijd.

Onder flinke aanmoedigingen mochten Robina Hoegee, Lisanne van Giessen, Renske den Dekker en Petri Velthuis starten op de 4x50m vrije slag. Tot 150 meter lagen de dames van Barracuda en ZVDO’74 strak naast elkaar. Op de laatste 50 meter wist Petri alsnog een goed te slaan en gingen de dames er met de winst vandoor. Met hun eindtijd werd er ook een 10 jaar oud clubrecord uit de boeken gezwommen. Kortom, een uitstekend resultaat!

De resultaten van dit weekend zijn al bekend en er is duidelijk geworden dat er zeer goed gezwommen is. ZVDO’74 is 1 plaats gestegen in het klassement en vindt weer aansluiting met de middenmoot. Nu is het zaak om dit vast te houden met de competitiewedstrijden in februari en maart. (Tekst ZVDO)Deel dit bericht met je vrienden!