vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Koploper te sterk voor ZVDO

18 december 2018 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Afgelopen weekend nam het eerste herenteam van ZVDO’74 het in de waterpolocompetitie op tegen het eerste team uit Weert, De Rog. Voorafgaande aan de wedstrijd nam ZVDO’74 de negende en De Rog de eerste plaats in de competitie in. Door het gemis van vaste keeper Rob Vos en veldspeler Adriaan de Graaff kon het team ook niet in de sterkst mogelijke opstelling aantreden. Al met al stond er dus geen makkelijke avond op het programma.

Tegen de verwachting in begonnen de spelers uit Andel voortvarend aan de wedstrijd. Aanvallend waren de betere kansen voor ZVDO’74, alleen ontbrak het aan scherpte om deze kansen af te maken. Verdedigend lag het dicht, waardoor interim-keeper Casper Robertus nog niet echt aan het werk hoefde. Halverwege de eerste periode kreeg ZVDO’74 een makkelijk gegeven strafworp mee, waardoor Emiel Goedel het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord kon zetten. Niet veel later maakte De Rog ook hun eerste doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor het einde van deze periode liet Casper zijn keepende kwaliteiten zien door een strafworp te keren.

Eenrichtingsverkeer

In de tweede periode zetten de spelers uit Weert een tandje bij waardoor zij binnen enkele minuten uit liepen naar een 5-1 voorsprong, alvorens Arie Stuij aanvallend weer iets terug wist te doen. Gedurende de tweede en derde periode liet De Rog zien dat zij terecht bovenaan in de competitie staan en was het voornamelijk éénrichtingsverkeer naar het doel van ZVDO’74 toe. Jan-Willem Vaneker wist het derde doelpunt van ZVDO’74 te maken, waardoor de derde periode werd afgesloten met een 12-3 achterstand.

In de vierde periode was de wedstrijd gespeeld en dat was te merken aan beide teams. Beide schakelden in tempo terug en speelden de wedstrijd uit. Deze periode wist het team uit Weert nog driemaal te scoren. Jelle kwam deze periode tweemaal tot scoren, waarmee de eindstand bepaald werd op 15-5.

Lijfsbehoud

De komende weken is het winterstop. De volgende wedstrijd is op 19 januari in Andel tegen het eerste team uit Horst, HZPC. Halverwege de competitie neemt ZVDO’74 de negende plaats in de competitie in en zal het zich in de tweede helft van de competitie vooral moeten richten op lijfsbehoud. (ZVDO).

(Foto ZVDO’74)

Lees meer over:

sport waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.