Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prijzenfestival bij zwemdriekamp voor ZVDO’74' Het werd een succesvolle middag voor de thuisclub.
17dec 2018

Prijzenfestival bij zwemdriekamp voor ZVDO’74

ANDEL - Zaterdag (15-12) werd in Andel - AquaAltena - de eerste driekamp gezwommen met ZVDO’74, Bijtelskil en SBC2000. Bij ZVDO werden bijna op alle afstanden de persoonlijke tijden van de zwemmers aangescherpt. 

Na een spannende estafette mochten Stan Dammers en Roan van Dijk starten met 25m vrijeslag. Roan werd vierde en zwom 8 seconden van zijn tijd af. Stan kreeg een gouden medaille. Hun tweede afstand was de 25m schoolslag. Ook op deze afstand werd Stan met goud beloond en werd de grootste secondesnoeper van de dag met maar liefst 10 seconden tijdsverbetering!

Maud Vervoorn en Thijn Oudshoorn zwommen beide dezelfde afstanden en ook zij kregen allebei twee keer goud.

Bij de meisjes van 10 jaar werd het podium twee maal bezet door 3 zwemsters van ZVDO! Zowel op de 50m vrijeslag als op de 50m rugslag kregen Frederiek Smits brons, Marith de Fijter zilver en Carmen Jansen goud omgehangen na het zwemmen van goede tijden. Froukje van Mersbergen en Anne Donkersloot zwommen vandaag hun eerste wedstrijd. Ondanks alle spanning zwommen hebben zij goed.

Het prijzenfestival ging nog even door. Ook Jet Kamphuis, Sanne van Lith en Julia Kant stonden tweemaal met z’n drieën op het podium. De ZVDO-yell werd dus vele malen gezongen deze middag. Op alle twee de afstanden werden er tijdsverbeteringen neergezet. Ook door Hanna de Graaf en Rianne Tameris die deze afstanden zwommen. Rianne zwom zelfs 9 seconden van de 50m vrijeslag af.

Bij de jongens was het een spannende strijd tussen Gabriel van Lieshout en Jens Westerlaken op de 50m rugslag. Hun tijden lagen heel dicht bij elkaar. Gabriel tikte net iets eerder aan en werd hierdoor eerste, Jens kreeg de zilveren medaille omgehangen. Ook op de 50m vrijeslag was het spannend. Gabriel zwom vijf seconden van zijn tijd af en naderde de 30 secondengrens. De medailleverdeling was hetzelfde: Goud voor Gabriel, zilver voor Jens.

Ronja v. Lith, Femke van Breugel, Britte Kant en Danine Besselink gingen de strijd aan op de 100m schoolslag en 50m vlinderslag. Femke verdiende twee keer brons, Danine goud en zilver. Ronja zwom haar laatste wedstrijd vandaag en verbeterde haar tijd op de 50m vlinderslag nog maar even met 9 seconden.

Ook Bart de Fijter en Mitchell v.d. Mooren moesten deze afstanden zwemmen. Mitchell had de afgelopen weken getraind om zijn schoolslagtechniek te verbeteren en zag zijn harde werken beloond worden met een dik persoonlijk record van maar liefst 8 seconden. Op de 50m vlinderslag haalde hij zelfs 10 seconden van zijn tijd af! De beloning was twee keer goud. Bart werd op de 100m schoolslag tweede en de 50m vlinderslag werd gevolgd door brons. Met drie spannende estafettes werd deze succesvolle middag afgesloten.

In het nieuwe jaar staat de twee competitie ronde op het programma. ZVDO’74 hoopt de goede vorm door te kunnen trekken. (ZVDO)Deel dit bericht met je vrienden!