Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voorzitter Kees Braat opgevolgd door Hanno de Joode' 26 jaar bestuurservaring laat je natuurlijk niet zomaar vertrekken.
09okt 2018

Voorzitter Kees Braat opgevolgd door Hanno de Joode

WOUDRICHEM - Maandag (8-10) trad Kees Braat na drie jaar af als voorzitter van v.v. Woudrichem. Hanno de Joode wordt zijn opvolger. De leden gingen akkoord en daarmee bestaat het bestuur nu uit zes leden: Hanno de Joode (voorzitter), Andreas Nederveen (penningmeester), Remco Pronk (voetbalzaken), Martijn van den Heuvel (facilitaire zaken), Marjan Pullen (secretaris) en Dirk Pellicaan (sponsorzaken).

Hanno de Joode (49): “Drie jaar geleden heeft Kees mij al eens gepolst, maar was ik er nog niet klaar voor. Ik voetbalde zelf nog met veel plezier in het vijfde, was een bedrijf aan het opstarten en wilde er zijn voor mijn dochters. Kees ambieerde bovendien zelf de functie van voorzitter, iets wat hij uitstekend deed. Met Leon Elands beleefden we zes mooie jaren ons sportpark ziet er top uit. Inmiddels ben ik gestopt met voetballen, zijn de meiden wat ouder en loopt het bedrijf goed.”

Persoonlijke redenen
Kees Braat is blij dat Hanno ‘ja’ heeft gezegd. “Hij is een Woerkummer, een voetballer en heeft als ondernemer de kwaliteiten een vereniging te leiden. Daarnaast is Hanno nog jong en verjonging is iets wat we nastreven binnen het bestuur. Ik wens hem veel succes toe.”

De Joode accepteerde de functie ook om persoonlijke redenen. “Het is mijn club. Ik ben net als Kees al 43 jaar lid van de vereniging. Mijn opa was in 1932 betrokken bij de oprichting en mijn vader was tien jaar voorzitter. Verder kreeg ik ruimte om de vacatures van penningmeester en facilitaire zaken in te vullen. Met Andreas Nederveen en Martijn van den Heuvel heb ik jaren gevoetbald. Met hen kan ik goed overweg." Hanno wil binnen de club mensen samenbrengen, in alle geledingen. "Iedereen moet zich prettig en veilig voelen binnen de vereniging. Het streven is ook om als club zelfstandig te blijven en met het eerste elftal zo hoog mogelijk te acteren.”

Verduurzaming
Kees Braat kijkt na zijn penningmeesterschap en het secretariaat terug op drie succesvolle jaren als voorzitter waarin een kunstgrasveld kwam, nieuwe kleedkamers, ledverlichting en een opgefriste clubkrant. Zonnepanelen is de enige rfesterende wens. Kees Braat wil zich daar de komende jaren voor inzetten. Met zijn netwerk en de goede relatie die hij heeft opgebouwd met de gemeente hoopt hij ook op het punt van verduurzaming iets te kunnen betekenen voor zijn club. Het is immers is ook zijn vereniging. Hanno rekent op hem, want 26 jaar bestuurservaring laat je natuurlijk niet zomaar vertrekken. Deel dit bericht met je vrienden!