donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aron Vugt uit Giessen Brabants kampioen

10 september 2018 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Afgelopen weekend (9-9) vond de huldiging plaats van het "ZON Klassement Brabant 2018". Aron van Vugt uit Giessen is daarbij officieel gehuldigd tot Brabants kampioen.

Op zondag vond in Tilburg, tijdens de Ronde van Korvel, de huldiging plaats. In elke categorie werden de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes officieel gehuldigd direct na de huldiging van de wedstrijden. Voor de winnaar was er, naast uiteraard een medaille, ook een echte Brabantse trui.

De prijs werd uitgereikt door de KNWU.

De kampioen
Aron (11) rijdt voor de club WTC Maas-Waal en fietst in categorie 4. Dit is zijn eerste grote prijs. Hij heeft een mooi wielerseizoen achter de rug waarin hij verschillende keren op het podium stond. Tijdens het NK had hij wel de pech tweemaal in een valpartij terecht te komen en werd hij 12e.
Tijdens het sportgala van de gemeente Woudrichem werd hij in 2015 verkozen tot Sporttalent omdat hij Nederlands kampioen dikke bandenrace was geworden, waarmee het uitiendelijk allemaal begon.

Aron is een actieve knul. In de winter rijdt hij wedstrijden op de ijsbaan waarbij hij ook prijzen in de wacht sleepte.