Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mooi podium voor ZVDO'74 tijdens BOWR' Zwemmers zijn herkenbaar aan de kleur van hun caps.
09sep 2018

Mooi podium voor ZVDO'74 tijdens BOWR

WERKENDAM/ANDEL - Zeventien zwemmers van ZVDO’74 namen op zaterdag (8-9) deel aan de Biesbosch Open Water Race (BOWR). Het is een van de laatste open waterwedstrijden die georganiseerd worden in het zomerseizoen. Voor ZVDO’74 was de wedstrijd een mooie kans om na het trainingskamp het seizoen met een wedstrijd af te trappen en de conditie te peilen. Lekker in de buurt, dat is ook een gunstige factor.

Van de negentien ingeschreven deelnemers bleven er door ziekte nog zeventien deelnemers over die hebben gezwommen. ZVDO'74 was hiermee de grootste deelnemende vereniging. Het deelnemersveld bestaat verder vooral uit de ‘beroeps’ open water wedstrijdzwemmers. Dit zijn vaak kleine afvaardigingen van zwemverenigingen met fanatieke zwemmers met een eigen badmuts en nummer. Met de leencaps in een andere kleur vielen onze zwemmers goed op en was het eenvoudig ze te spotten vanaf de kant.

Podium
Een voordeel van het grote aantal deelnemers, uitte zich tijdens de korte 4x250m mixed vrije slag estafette. Voor ZVDO’74 startten twee teams. Het estafetteteam van Zwemsport Parkstad was snel van start en sloeg al snel een gat met de andere teams. In een spannende slotrace tegen het team van De Dinkel finishte het tweede team van ZVDO’74 maar vier seconden eerder. Zodoende eindigde ZVDO’74 als tweede en derde op het podium. (ZVDO'74)Deel dit bericht met je vrienden!