Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe MO17 Almkerk/Altena lekker uit de startblokken' De eerste helft was rommelig, maar kende toch hoogtepunten.
27aug 2018

Nieuwe MO17 Almkerk/Altena lekker uit de startblokken

ALMKERK / NIEUWENDIJK: Na een aantal trainingen op het Altenacomplex speelden de meiden die voor een groot deel vorig seizoen nog MO15 bevolkten, hun eerste wedstrijd als vertegenwoordigster van MO17. De Almkerkse en Nieuwendijkse meiden waren hiertoe te gast op “het Bolwerk” bij vv in Woudrichem.

De beginfase was wat onwennig. De vaste patronen die er vorig seizoen door meestercoach Erik de Bok en zijn compagnons de Peters van Dalen waren ingeslepen waren verdwenen. Wel logisch als je bednekt dat met vier andere speelsters moest worden gespeeld. Dat vergt natuurlijk wel wat aanpassing van de meiden.

De eerste helft was rommelig, maar kende toch hoogtepunten. Zoals een doelpunt van de goedlachse Ilya Hoessen die defensief geschutter van de Woudrichemse meiden resoluut afstrafte en zo de ruststand op 0-1 bepaalde. Een ander hoogtepunt was de entree van Annika van Loon die afgelopen zomer besloot ook de voetbalkicksen aan te trekken. Zij maakte in haar voormalige woonplaats haar debuut als voetbalster.

Wijzigingen
Omdat het een oefenwedstrijd was, werd in de rust een aantal wijzigingen in het elftal doorgevoerd om te kijken of speelsters op andere posities ook uit de voeten zouden kunnen. Dat pakte goed uit want vanaf de eerste minuut in de tweede helft was het alleen maar Almkerk/Altena wat de klok sloeg.
Al snel verdubbelde Mara Koekoek de score naar 0-2. Ook de in Dussen woonachtige speelster Sterre Boere deed een duit in het zakje door 0-3 te scoren. 

De meiden combineerden er lustig op los en nog niet alles was perfect maar het vertrouwen groeide met de minuut. De meegereisde supporters kregen een aantal leuke aanvallen voorgeschoteld. 
De score werd opnieuw door Ilya, Mara en Sterre uitgebouwd naar 0-6.

Knappe reddingen
Gelegenheidsdoelvrouw Isabelle van Heukelum, normaal één van de steunpilaren op het middenveld,  hield met een aantal knappe reddingen het doel keurig schoon. Ook de andere verdedigsters Fabiënne Schaap, Esmee Muijen, Amber van Noorloos, Evy Mandemakers, Maike Bongers en de eerder genoemde Annika van Loon verdienden een pluim voor hun verdedigende werk.
Deze meiden waren er verantwoordelijk voor dat de middenvelders in het centrum steeds beter begonnen te voetballen. Nienke Veth en Indy van Dalen werden gesteund op de flanken door Isabella Jansen en Sterre Boere.
In de aanval met Myrthe van Dalen, Mara Koekoek en Ilya Hoesen, lijkt voldoende potentie te zitten voor een mooi seizoen. Ook de nog steeds van een schouderblessure revaliderende Marte Strik hoopt over een poosje weer aan te sluiten bij de wedstrijdselectie van het combinatieteam, ze is immers al volop in training.

Komende zaterdag gaat het bekeravontuur voor het nieuwe seizoen 2018/2019 van start  en de eerste tegenstander uit de poule zijn de meiden van VVAC MO17 uit Ottoland. In Almkerk zal er dan om 10:00 uur worden afgetrapt.Deel dit bericht met je vrienden!