Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lars van Vark zorgt voor spanning in Senioren-klasse BMC' In de tweede manche viel alles op z’n plek.
23mei 2018

Lars van Vark zorgt voor spanning in Senioren-klasse BMC

WOUDRICHEM / KERPEN - Met twee uitermate sterke races liet karter Lars van Vark zondag (20-5) zien dat hij in de Senioren-klasse bij de titelkandidaten hoort in het BMC-kampioenschap. De negentienjarige rijder uit Woudrichem snelde op het circuit van Kerpen (Duitsland) naar de tweede plaats in het dagklassement en deed daarmee uitstekende zaken voor de titelstrijd.

Na de eerste race, waarin hij vijfde werd, leek het nog een moeilijk weekeinde te gaan worden voor Lars. Maar in race twee en drie was hij weer sterk als vanouds. De snelle Brabander snelde in beide manches naar de tweede plaats en reed in de derde manche zelfs nog even aan de leiding. Hij zorgde er zo voor dat de races in de Senioren-klasse toch nog spannend werden, want in de eerste manche had Senna van Walstijn gedomineerd. In de twee erna was Lars even snel en samen reden ze weg van de rest.

Kemphanen
“In race twee was het een echt één-op-ééngevecht. In race drie probeerde ik het tactisch te spelen”, zei Lars. “Ik wilde hem in de laatste rondes inhalen.” Daardoor was het gevecht tussen de twee kemphanen vooral in race drie spannend. In het begin had Van Walstijn nog een voorsprong, maar Lars kwam steeds dichterbij, totdat hij vlak achter de Amsterdammer kwam te rijden. In de voorlaatste ronde ging hij er pardoes voorbij. “Senna maakte een foutje, hij ging met zin achterwielen door het grind en toen remde ik hem uit. Daarna dacht ik: zorgden dat ik geen gaatje openlaat. Maar in het bos plaatste hij een actie op mij en haalde hij me toch nog in.”

Zo kwam Lars dus alsnog als tweede over de finish. In ieder geval had de talentvolle rijder van Daems Racing bewezen zeker net zo snel te zijn als Van Walstijn en dat hij dus een serieuze titelkandidaat is. “Ik ben tevreden over het weekend.” En dat terwijl het er in eerste instantie niet naar uitzag dat hij snel genoeg zou zijn op de Duitse baan. “We hadden zaterdag niet de juiste snelheid. En vanochtend ook nog niet”, refereerde hij aan zijn vijfde plaats in de eerste manche. “In de tweede manche viel alles op z’n plek. Ik had een goede start en probeerde Senna te volgen. We sloegen snel een gat en ik dacht: geen domme dingen doen.”

Geruststellend
Ook in het EK maakte Lars hetzelfde mee. Waarom het in de races steeds op z’n plaats valt, wist hij niet. “Ik denk er niet te veel over na. Ik weet dat het uiteindelijk goed komt.” Dat is dan een geruststellende gedachte met het oog op de derde ronde van het EK, die over een kleine twee weken wordt gehouden in het Zweedse Kristianstad. Hij heeft er nog nooit gereden. “Ik zie wel hoe het er loopt.” Hij verwacht er goed te kunnen scoren. “Ik doe niet voor die mannen onder. Ik hoop dit seizoen in de top vijf te kunnen eindigen. Als me dat lukt heb ik een goed EK gehad.”

(Foto Gijs Kaligis)Deel dit bericht met je vrienden!