Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ZVDO sluit seizoen met winst af' TRB-RES was een taaie tegenstander ...
23apr 2018

ZVDO sluit seizoen met winst af

ANDEL - Zaterdag (21-4) speelde ZVDO de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen TRB-RES in Tilburg. ZVDO reisde af met een gewijzigde samenstelling. Door afwezigheid van speler-coach en twee andere belangrijke spelers, werd het team aangevuld met spelers van het tweede team van ZVDO. Eerder dit seizoen werd van TRB-RES gewonnen, maar ook met een gewijzigde samenstelling moesten de punten mee naar huis genomen zien te worden. Plaatsvervangend coach Eric van Houwelingen benadrukte voor de wedstrijd nog maar eens dat het belangrijk was om dit lastige seizoen met winst af te sluiten.

In de eerste periode was de opening voor TRB-RES. ZVDO raakte niet meteen in paniek en wist bij te blijven. De eerste periode werd afgesloten met een stand van 2-1.

Passeren
De tweede periode liet ZVDO zien wat het kan. Door doelpunten van Emiel, Jelle en Hanno wist ZVDO de 2-1 achterstand om te zetten in een 2-4 voorsprong. Verdedigend had ZVDO het goed voor elkaar en TRB-RES wist keeper Rob niet te passeren.

Na de rust zakte het spel aan beide kanten wat in. Diverse overtredingen werden bestraft met een uitsluiting van 20 seconden. Hier wist aanvankelijk alleen ZVDO 1 keer gebruik van te maken, maar met nog 20 seconden te spelen in de derde periode, wist ook TRB-RES een man-meer situatie te verzilveren.

Gaatje
De laatste periode werd ingegaan met een 3-5 voorsprong. TRB-RES kreeg al vroeg in de laatste periode een strafworp en kon het gat verkleinen naar ééndoelpunt. ZVDO kon vervolgens weer een gaatje slaan van twee doelpunten. TRB-RES liet maar weer eens zien dat het een taaie tegenstander was en wist met nog een kleine 2 minuten te spelen de stand op 5-6 te zetten. ZVDO bleef echter rustig en wist het doel leeg te houden.

Het is nu afwachten hoeveel teams er degraderen uit de eerste klasse. Dat is op dit moment nog niet bepaald. ZVDO heeft laten zien dat ze het niveau aankunnen en hopen volgend jaar weer in deze klasse te spelen.Deel dit bericht met je vrienden!