Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'GRC'14 stelt vertrouwenspersoon aan voor jeugdafdeling' 'Een persoon die luistert en overlegt met de melder heet een vertrouwenspersoon..'
05apr

GRC'14 stelt vertrouwenspersoon aan voor jeugdafdeling

GIESSEN/RIJSWIJK: GRC14 wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier voetbalt en zich thuis voelt. Dat betekent dat met elkaar binnen de vereniging er alles aan doen om zaken als treiteren en pesten, agressie en geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen zoveel mogelijk te voorkomen. De club heeft in het kader hiervan een vertrouwenspersoon aangesteld voor de afdeling jeugd.

GRC14 noteert op haar website: 'Ongewenst gedrag komt overal voor en kan dus – helaas – ook binnen onze vereniging voorkomen. Wat voor de één misschien een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Het mooiste zou zijn dat degene direct wordt aangesproken op het gedrag dat als ongewenst wordt ervaren.'

Aangesteld
Dat blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gevoelens van onmacht, schaamte, woede of wat dan ook kunnen reden zijn dat het slachtoffer zich niet uitspreekt en er dus mee rond blijft lopen. In zulke gevallen is het goed om bij een persoon terecht te kunnen die niets doorvertelt en een geheimhoudingsplicht heeft.
GRC14 vervolgt: 'Een persoon die luistert en niets doet zonder eerst te overleggen met degene die de melding heeft gedaan wat de beste oplossing voor het probleem is. Zo iemand heet een vertrouwenspersoon. Het jeugdbestuur heeft besloten om een vertrouwenspersoon bij de vereniging aan te stellen. Dr. Muilwijk is bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.'Deel dit bericht met je vrienden!