Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ZVDO’74 piekt naar Luxemburg' Er werd 54 keer gestart met 33 nieuwe persoonlijke records als resultaat.
19mrt

ZVDO’74 piekt naar Luxemburg

ANDEL - De zwemselectie van ZVDO'74 nam zaterdag (17-3) deel aan de vierde en laatste wedstrijd in de reeks van de landelijke competitie in de C-klasse. Er werd door de zwemmers 54  keer gestart met 33 nieuwe persoonlijke records als resultaat. Na deze vierde wedstrijd eindigde ZVDO’74 op de vijftiende plaats in de landelijke C-klasse competitie. ZVDO’74 mag daarom volgend seizoen voor de elfde achtereenvolgende keer uitkomen op dit niveau. Gebaseerd op de eindstand van alle klassen staat ZVDO’74 rond de 84e plaats en mag zich daarmee tot de 100 snelste zwemclubs van Nederland rekenen.

De wedstrijd werd gestart met de estafette 4 x 200m vrije slag voor de heren. Namens ZVDO’74 werd deze gezwommen door Yulian Oppenhuizen, Sven Westerlaken, Jeffrey van der Mooren en Bastiaan van Muyden. Gezamenlijk waren ze ingeschreven met hun persoonlijke records die opgeteld op 8 minuten en 39 seconden uit zouden komen. De heren lieten zien dat een estafette het beste in een zwemmer naar boven kan halen door er meer dan 10 seconden vanaf te zwemmen en zo als eerste van de serie te eindigen na 8 minuten en 29 seconden. Dit resultaat was te danken aan zeer sterke prestaties van alle vier de heren, omdat ze alle vier mooi binnen de grens van 2 minuut 10 aantikten.

Verrassend
Bij de heren werden op de individuele afstanden ook een aantal verrassende prestaties geleverd. Arnold Bok zwom op de 200m wisselslag zeven seconden sneller dan bij de tweede competitiewedstrijd van twee maanden terug, goed voor een nieuw persoonlijk record met een tijdsverbetering van vier seconden. Ondanks mooie trainingsprestaties wilde het bij Benjamin van Leeuwen tot afgelopen zaterdag nog niet lekker uit de verf komen op wedstrijden. Benjamin startte slechts tweemaal, op de 100m vrije slag en op de 200m rugslag, maar hij heeft toch vier nieuwe persoonlijke records weten neer te zetten. Zijn tussentijden op beide afstanden zijn geklokt en waren sneller dan zijn beste tijden op die afstanden. Zo heeft hij ook een nieuw persoonlijk record op de 50m vrije slag en op de 100m rugslag mogen noteren. Jetse Brienen kwam uit op de 100 meter vrije slag en zwom weliswaar naar een tweede plaats, maar kreeg zijn sprinttempo niet naar gewenst niveau.
De jongens hadden de gang er ook goed in zitten. Damian van Andel verbeterde zich op beide afstanden die hij zwom. Jens Westerlaken deed hetzelfde en pakte nog een 50m tussentijd persoonlijk record mee op de 100m schoolslag. Mitchell van der Mooren zwom ook alles boven de 100%. Terwijl zijn broer Jeffrey zijn 100m rugslag al had verbeterd, kon hij niet voorkomen dat Mitchell er nog geen uur later alsnog onder dook. Harber den Hartog zwom zijn eerste 200m rugslag in een wedstrijd en zwom zijn race mooi vlak en technisch. Dit geeft een mooie referentie voor een vervolg. Bart de Fijter had het zwaar op zijn 200m vrije slag, maar bleef onverminderd doorgaan en wist daarmee zijn tijd wel scherper te zetten.

Zware race
Bij de dames van ZVDO’74 wist Renske den Dekker een nieuw persoonlijk record te zwemmen. Zij deed dit op de 200m vlinderslag en verbeterde zichzelf met zo’n anderhalve seconde en een zilveren medaille als gevolg. Robina Hoegee werd derde, maar had door haar blessure een zware race te verduren. Ook Petri Velthuis was niet helemaal fit en zwom enkele seconden boven haar inschrijftijden. Kelly Hoegee zwom een sterke sprint op de 50m vrije slag en wist op honderdsten haar record te benaderen. Lisanne van Giessen kan minder trainen vanwege haar studie, maar wist op haar afstanden toch prima tijden weg te zetten. Tessa den Dekker zwom een goede race op de 100m vrije slag, maar had moeite met haar 200m rugslag.

De 100m schoolslag was voor verschillende meiden het moment van de wedstrijd. Zo zwommen Marit Westerlaken, Lisette Groenendijk, Danine Besselink en Ronja van Lith hun verbeteringen op die afstand. Femke lukte dit niet op de 100m schoolslag, maar wel met twee seconden op de 200m vrije slag. Britte Kant wist haar 200m vrije slag inschrijftijd te evenaren, maar niet te verbeteren.
De grootste procentuele verbetering van de middag werden gezwommen op de 50m vlinderslag. De verbetering van Jet Kamphuis kan uitgedrukt worden in een verbetering van 120%, maar die van Julia Kant overtreft dit nog met haar 126%. Beide dames zwommen ook indrukwekkende verbeteringen op de 100m vrije slag. Al was het Sanne van Lith die op de 100m vrije slag de 113,5% grootste verbetering noteerde.  

Finaleplaatsen
In het weekend van 20-22 april zal de zwemselectie afreizen naar Ettelbrück in Luxemburg om daar traditiegetrouw deel te nemen aan een internationale zwemwedstrijd. Door 19 deelnemers zal er in totaal 105 keer namens ZVDO’74 individueel worden gestart om plaatsen in de finales te bemachtigen.Deel dit bericht met je vrienden!