woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Waldric VU18 naar 2e plaats

20 februari 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De meiden van Waldric VU18 treffen opnieuw een nieuwkomer in de eerste klasse, BV Rush uit Uden. Rush heeft nog geen wedstrijden gewonnen maar dat zegt niet altijd wat.

Waldric start rustig met een zone. In de eerste 5 minuten ontstaat een langzame wedstrijd waarin beide teams moeite hebben met scoren. Waldric schakelt daarna over op full court man to man wat wel tot meer dynamiek leidt maar niet tot meer scores (10-10).

In de tweede kwart scoort Waldric voornamelijk via Indy en Eva maar het gebruikelijke 1 op 1-spel wil niet lukken. De meiden van Rush verdedigen goed en weten in de laatste minuten voor rust via hun snelle guard zelfs naar 6 punten voorsprong uit te lopen (29-23).

Waldric laat weten: 'Na de rust wordt het tijd om te laten zien waarom we een 2e plaats in de 1e klasse verdienen. Anne-Fleur opent de score met een 3-punter en Lisa zorgt dat de guard nog heel veel mag dribbelen maar niet meer tot scoren komt. De rest van het team staat goed in de helpside en scores van Rush beperken zich tot schoten. Aanvallend komen de scores bij Waldric voornamelijk van Anne-Fleur, Lisa en Jessie en wordt de 6 punten achterstand omgezet in 7 punten voorsprong (39-46).'

De laatste kwart blijven de meiden van Rush goed verdedigen waardoor het tot de laatste minuut een echte wedstrijd is. Waldric heeft hierbij het beste spel en wint verdiend met 13 punten (47-60)

Topscores: Lisa (16pnt), Jessie(14pnt), Anne-Fleur(11pnt), Indy (10 pnt) en Eva (7pnt)