vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Ongelijkheid op Woudrichemse voetbalvelden?

17 maart 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Al een ruim aantal jaren is er overleg tussen Voetbalvereniging Woudrichem en de gemeente omtrent de aanleg van een kunstgrasveld. In die periode zijn vele gesprekken gevoerd, echter zonder concrete resultaten. De lokale VVD-fractie stelt nu schriftelijke vragen aan het college over de kunstgrasvelden voor vv Woudrichem en vv Sparta '30. Er dreigt een ongelijkheid.

De huidige situatie van de voetbalvelden bij genoemde clubs is zeer slecht. Eén flinke bui regen en er kan niet meer gespeeld worden. Met de steeds extremer wordende weersomstandigheden van de laatste jaren wordt het aantal afgelastingen van wedstrijden steeds groter en ook kunnen steeds meer reguliere wekelijkse trainingen ten gevolge van de toenemende wateroverlast geen doorgang meer vinden.

Ongelijkheid
Dezelfde problematiek geldt ook voor Voetbalvereniging Sparta ’30 in Andel. Bij deze twee voetbalverenigingen dreigt het beeld te ontstaan dat er ongelijkheid wordt gecreëerd binnen de gemeente Woudrichem ten aanzien van de behandeling van de diverse voetbalverenigingen. Daarbij hebben vv Woudrichem en vv Sparta ’30 te maken met ‘weglopende’ leden die zich aanmelden bij andere voetbalverenigingen die wèl beschikken over kunstgrasvelden, waarop wel alle dagen getraind en gespeeld kan worden.

De VVD stelt verder: 'De gemeente Woudrichem heeft in haar coalitieprogramma 2014-2018 aangegeven te investeren in sportvoorzieningen en sportaccommodaties in het kader van de gezondheid van haar inwoners en de leefbaarheid van de kernen. Bovendien wordt er in dat coalitieprogramma gesproken over een haalbaarheidsonderzoek naar de aanleg van kunstgrasvelden voor zowel v.v. Woudrichem als voor v.v. Sparta ’30.'

Vragen
De fractie van de VVD stelt daarom de volgende vragen aan het college:

1) Het externe onderzoek naar de kosten en de haalbaarheid van kunstgrasvelden voor Voetbalvereniging Woudrichem en Voetbalvereniging Sparta ’30 is al in 2015 afgerond, maar nog steeds niet gepresenteerd aan de Woudrichemse gemeenteraad. Omdat de uitkomst van dit onderzoek nu wel erg lang op zich laat wachten vragen wij u wanneer dit rapport openbaar gemaakt wordt?
2) Bent u zich bewust van het feit dat de betreffende twee voetbalclubs zich achtergesteld voelen bij de andere clubs in onze gemeente, die wel beschikken over kunstgrasvelden, ondanks dat de aanleg van deze kunstgrasvelden op andere wijze mogelijk is gemaakt? (Nieuwbouw Almkerk-West en fusie naar GRC 14 i.c.m. centrumplan Giessen-Rijswijk)
3) Kunt u zich het gevoel van ongelijkheid tussen de voetbalverenigingen in onze gemeente voorstellen en wat gaat u er aan doen om dit ongewenste gevoel van ongelijkheid ongedaan te maken?
4) Bent u zich bewust van het feit dat er leden van de betreffende twee voetbalclubs zijn die hun heil elders zoeken omdat ze daar wèl op een kunstgrasveld kunnen voetballen?
5) Wanneer krijgen de betreffende twee voetbalclubs meer duidelijkheid van de gemeente Woudrichem omtrent de noodzakelijke kunstgrasvelden, zodat ook zij zich op de toekomst kunnen richten in plaats van het gevoel te hebben dat zij al jaren in de ‘wachtkamer’ zitten? 6) Welke actie denkt u te nemen om de betreffende twee voetbalclubs te kunnen helpen bij de realisering van de kunstgrasvelden, waarbij naast een gemeentelijke bijdrage zeker ook gedacht kan worden aan bijvoorbeeld zelfwerkzaamheden, eigen financiële middelen en sponsoring, maar ook aan het openstellen van deze kunstgrasvelden voor andere maatschappelijke partijen c.q. sportverenigingen, waardoor het maatschappelijk rendement wordt verhoogd?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.