vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Geen Streetball Masters Woudrichem in 2016

27 januari 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Er is dit jaar geen Streetball Masters in Woudrichem, zo laat het het bestuur van B.C. Waldric weten die in een verklaring aangeeft 'te weinig financiele middelen' te hebben om dit event op poten te zetten.

Het bestuur: 'Net als vele andere Nederlandse amateursportverenigingen heeft ook onze club te maken met teruglopende financiële reserves. Door stijgende huurlasten van onze sporthal, stijgende bijdragen aan de Nederlandse Basketball Bond en daarnaast ook door dalende subsidies van de gemeente Woudrichem, wordt het voor ons steeds lastiger de financiële eindjes aan elkaar te knopen.'

Juist op een moment dat de sportieve prestaties van BC Waldric een stijgende lijn laten zien. Heren 1 strijdt dit seizoen om de eerste positie in hun competitie waardoor promotie naar de 1e Klasse in het vooruitzicht ligt, Dames 1 presteren prima in de Landelijke Tweede Divisie. Aangezien het Dames 2 team alsook Meisjes U18 in de eerste Klasse uitkomen, zou het 'bjzonder jammer zijn wanneer die sportieve aspiraties afgeremd zouden worden door teruglopende financiële middelen'.

Waarborgen
Om de sportieve ambities van de club te kunnen waarborgen, heeft het bestuur van Waldric zich tot doel gesteld om in 2016 weer te komen tot een financieel gezonde basis met voldoende reserves. Hierbij is nadrukkelijk gekozen om dit jaar de beschikbare financiële middelen volledig te investeren in de eigen leden. Het beschikbare sponsorbudget is nodig om te kunnen blijven groeien, zowel op sportief gebied als qua ledenaantal.

Het bestuur heeft daarom het moeilijke besluit moeten nemen om in 2016 af te zien van het organiseren van een voorronde van de internationale Streetball Masters 3x3 Tour. De risico’s die het organiseren van zo’n voorronde van een groot internationaal toernooi met zich mee brengen, liggen aan dit besluit ten grondslag. Het bestuur: 'En om een gezonde financiële basis te kweken, moeten alle risico's uitgesloten worden en zullen de sponsorgelden die voorheen hard nodig waren voor de organisatie van SBM Woudrichem, nu volledig worden aangewend om onze eigen club weer gezond te krijgen, zoals gezegd op financieel èn op sportief gebied.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.