vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

60 kilometer sloeproeien voor Serious Request

12 december 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdag 12 december maakte de roeiafdeling van WSV Woudrichem een mooi Rondje Biesbosch van maar liefst 60 kilometer. Deze tocht voor het goede doel is traditie geworden die mooi aansloot op het lichtjesfeest in de historische haven van Woudrichem. Daar was dan ook de finish van de kanjers die zich volaan inzetten voor Serious Request.

In de ochtend verzamelden zich zestien roeiers en drie begeleidingsboten met haar bemanningen op het werfterrein. Op het geloei van de BB-sirene kwam de poltie direct af samen met Rijkswaterstaat. Maar verder niet getreurd. Over de Merwede ging het stroomafwaarts voorspoedig naar het punt waar de Nieuwe Merwede en Amer in het Hollands Diep uitmonden. Daarna ginen de roeiers de Biesbosch in.

WSV Woudrichem laat weten: 'De wind die langzaamaan kwam opzetten in de middag vanuit Zuid-Zuid-Westen kregen we toen in de rug en op het vlakke water in de kreken en stroompjes werd mooi snelheid gemaakt. Via het Steurgat werd voor het donker de sluis bij Werkendam bereikt. Vandaar ging het terug tegen stroom de Merwede op en al kribke pikkend kwamen we vermoeid maar voldaan in Woudrichem terug.'

Streefbedrag
De teller van de actie staat voorlopig nog op 775 euro, maar meer donaties blijven welkom om het streefbedrag van 1.000 euro te halen.

www.wsv-roeien.nl

(Foto WSV Roeien)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.