donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Jeugdzeilen WSV Woudrichem 2015 succesvol

16 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen zondag hebben de jeugdzeilers van Watersportvereniging Woudrichem diverse prijzen in de wacht gesleept bij zeilwedstrijden in Gorinchem.

De wedstrijden vormden het sluitstuk van de zeilcursussen van WSV Woudrichem. Van mei tot oktober hebben 35 kinderen zeilles gehad in optimisten en kielboten. Twee weken geleden was de officiële diploma-uitreiking. Afgelopen weekend konden de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen tijdens de zeilwedstrijden in Gorinchem. In totaal voeren ruim 50 kinderen mee, waarvan bijna 20 uit Woudrichem. In de vluchthaven van Gorinchem was een mooie baan uitgelegd. Bij een stevige oostenwind werd gevaren in drie klassen. In de eerste klasse wisten Hidde Stok en Nicky Brouwer uit Woudrichem op overtuigende wijze goud en brons te bemachtigen. Ook in de overige klassen deden de Woudrichemse deelnemers het goed. Kortom, een geslaagde dag die uitstekend was georganiseerd door WV De Merwede uit Gorinchem.

Zeilen
Inmiddels worden plannen gesmeed om volgend jaar ook in Woudrichem onderlinge zeilwedstrijden te organiseren. Dan is ook het nieuwe verenigingsgebouw van WSV Woudrichem klaar. Lijkt het je leuk om ook te zeilen? Kun je zeilen maar wil je het nog beter kunnen? Volgend voorjaar start weer een nieuwe reeks zeilcursussen bij WSV Woudrichem. Er wordt op diverse niveaus lesgegeven (CWO I tot en met III), in optimisten en kielboten. Een cursus bestaat uit tien zeillessen op zondagochtend, en een zeilkamp in een weekend. In de vakanties wordt geen les gegeven. Voor deelname aan de zeillessen moet je minimaal beschikken over de zwemdiploma’s A en B. Indien je geïnteresseerd bent kan je je nu reeds vooraanmelden via de website van WSV Woudrichem.

Lees meer over:

zeilen roeien wsv Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.