vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Derde Martijn Steneker Memorial gedenkwaardig en geslaagd

9 juni 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK -  Afgelopen zaterdag werd op Golfclub Almkreek voor de derde keer de Martijn Steneker Memorial gespeeld. Bij het golfspel is de Rydercup één van de bekendste golfwedstrijden ter wereld. Europa speelt dan tegen Amerika. Op Almkreek werd de wedstrijd gespeeld met 90 mensen in de baan, De Lingewaelsche tegen Almkreek.

Bij het aanmelden kreeg iedereen een doosje golfballen met een uitspraak van Martijn. 'Als je het leven positief benadert, komt de wereld vanzelf naar je toe!'

De dag begon om 7.00 uur met eieren, spek en krentenbrood op het terras. Het was een prachtige dag om te spelen: stralende zon en een beetje wind. Met een verschil van 5 punten kwamen De Lingewaelers als winnaars uit de strijd. De prijs die beschikbaar was gesteld door Bax & Van Kranenburg, een midweek op een appartement in Cadzand Bad, mocht door de Lingewaelers weggegeven  worden.

Het Golfpark had de baan en keuken voor deze dag gratis ter beschikking gesteld, zodat de volledige opbrengst (ruim 2000 euro) naar het Anthonie van Leeuwen Ziekenhuis in Amsterdam gaat, waar Martijn Steneker behandeld werd tijdens zijn ziekte.

Martijn Steneker Memorial    
'Martijn was onze inspirerende pro van 2007 tot en met 2010. Mensen en vooral kinderen enthousiasmeren voor het golfspel was zijn kracht.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.