donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Veel persoonlijke records bij ZV Den Doorn

14 maart 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / NIEUWENDIJK - Op de zonovergoten achtste dag van maart was het voor de zwemmers van ZV Den Doorn tijd voor de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. In Best nam de ploeg het op tegen De Wildert uit Zundert en DBD uit Best.

De wedstrijd begon goed: beide estafetteploegen zwommen onder de inschrijftijd en tikten allebei als eerste aan. Daarna was het de beurt aan de jongste zwemmers: Nicole Bogerd, Lysanne Bongers, Tobias Koekkoek, Kathy Maas, Roos Suppers, Tomas van der Stelt en Sarah van Noorloos zwommen 25m schoolslag. Dit resulteerde bij de jongens voor beiden in een pr en een gouden medaille voor Tomas en een zilveren voor Tobias. Bij de meisjes zwom Nicole naar het goud, Roos naar het zilver en Lysanne naar het brons.
Ook Kathy en Sarah hadden zeer goed gezwommen: beide een pr. Later kwamen zij aan de start op de 50m vrije slag. Opnieuw betekende dit een pr voor Lysanne, Tomas en Tobias en dezelfde podiumplaatsen voor alle zwemmers als op de vorige afstand.

Vervolgens stond de 100m vrije slag op het programma. Deze werd bij de meisjes gezwommen door Maike Bongers, Anna Burghout en Ilona Swart. Alle drie de dames zwommen een pr: Anna van maar liefst 21 seconden, Maike van 11 seconden en Ilona van 4 seconden!
Maike verzekerde hierdoor een zilveren medaille. De dames zwommen daarna nog de 100m schoolslag en opnieuw zwommen ze alle drie van hun tijd af met opnieuw een zilveren medaille voor Maike.

Vervolgens zwommen Nynke Bongers, Kaylie Branderhorst, Sacha Maas en Ilja van der Stelt 50m rugslag. Alle dames zwommen een pr en vooral Sacha Maas was op stoom: zij zwom drie seconden van haar tijd af en dit resulteerde in een zilveren plak. Even later zwommen dezelfde dames nog de 100m wisselslag. Kaylie zwom maar liefst 6 seconden van haar tijd af en ook Sacha verbeterde haar tijd met 4 seconden. Ook veroverde Sacha een bronzen medaille.

Bij de jongens kwam Brian Kramer in actie. Hij zwom erg goed op beide afstanden. Ook zijn zus Christel Kramer zette samen met Mandy Swart een goede tijd neer op de 50m schoolslag en de 200m vrije slag. Christel zwom een pr op de schoolslag en Mandy op de vrije slag. Voor hen allebei waren er medailles weggelegd: twee gouden voor Christel en een bronzen voor Mandy. Daarna mochten de jongens te water: Luuk Heijstek, Daan van de Water en Rick Vos. Allen zwommen zij een flinke pr op beide slagen. Rick behaalde tevens zilver op de 50m schoolslag.
Ida van de Water en Vera van der Stelt kwamen aan de start op de 100m wisselslag en behaalde een gouden en een zilveren medaille. Vera behaalde op de 100m schoolslag ook nog eens een gouden medaille.
Ook Ruben Kant behaalde twee gouden medailles: één op de 100m wisselslag en één op de 100m schoolslag. Als laatste verschenen de dames en heren aan de start. Lisanne van Noorloos en Davina Branderhorst zwommen allebei de 100m vlinderslag en 50m rugslag. Lisanne zette een pr neer op de vlinderslag en Davina zwom een prima tijd op de rugslag. Bij de heren zwom Emiel Smits een zeer goede vlinderslag wat resulteerde in een dikke pr. Ook Lars Duijnhouwer zette goede tijden neer. Walter van der Stelt behaalde een zilveren en een bronzen medaille op beide afstanden.

Al met al kan ZV Den Doorn dus zeer tevreden terugkijken op de vierde competitiewedstrijd en kijken we alvast vooruit naar de allesbeslissende laatste competitiewedstrijd over vier weken.

Lees meer over:

zwemmen records ZV Den Doorn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.