zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Jeugdleden Altena Road Runners presteren goed op indoor atletiek

18 februari 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Twee jeugdleden van Altena Road Runners, Lucas Westland (8) en Benjamin Mak (9), deden op zaterdag 14 februari mee aan een indoor atletiekwedstrijd in Dordrecht.

De jongens namen deel aan een meerkamp met de onderdelen kogelstoten met 2 kilogram, verspringen (voor Lucas) en hoogspringen (voor Benjamin) en de sprint. Lucas liep 40 meter en Benjamin 60.
Beide jongens waren een beetje zenuwachtig. Voor Lucas was het de eerste keer en Benjamin wilde graag goed presteren. Voor hem was het de derde keer dat hij aan deze indoorwedstrijd meedeed.

PR
Beide jongens behaalden voor alle drie onderdelen een Persoonlijk Record (PR). Benjamin behaalde met kogelstoten een zevende plaats. Er deden 31 jongens in zijn categorie mee.

Beide atleten kregen aan het einde van de dag een mooi diploma mee naar huis.

Trainen
De jeugd van Altena Road Runners traint twee keer in de week. In het winterseizoen op woensdag in de sporthal in Hank en op zaterdagmorgen op het korfbalveld in Almkerk. Wie atletiek ook leuk vindt, kan gerust een aantal keren meetrainen. 'Het is een ontzettende leuke veelzijdige sport en het is er nog gezellig ook', laat Lia Mak, moeder van..., enthousiast weten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.