dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

WSV Woudrichem ging goed voor het goede doel

17 december 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdag 13 december heeft WSV Woudrichem 55 kilometer geroeid voor het goede doel. Ofwel voor Serious Request. De vereniging doet verslag van deze DrechtenTocht.

"Om 08.00 uur verzamelden zich een man of twintig op het werfterrein, pers en een vertegenwoordiger van het college Renze Bergsma. Er volgde een 'poten en loten' -moment voor de eerste bootindeling en om kwart over acht vertrok de GROOT & grut 1 en 2 richting Dordrecht. De kleine vertraging werd veroorzaakt door het loskomen van de dynamo steun op de Volkerak van Aart van Beem, die gedurende de dag gerepareerd werd en ons halverwege het traject kwam vergezellen.

Gevolgd
Het weer was beter dan vorig jaar met een wat hogere temperatuur en minder wind wat vooral op het eerste deel voor een aangename roeitocht zorgde. De inschatting van stroom mee op het eerste deel en met name dood tij op het Wantij na Dordrecht bleek volledig verkeerd te zijn geweest. Op het Wantij stond een forse stroom tegen wat leidde tot vertraging in het bereiken van de Ottersluis. Hier ook passeerden wij de Koninklijke roei- en zeilvereniging van Dordrecht met haar fraaie boothuis en slechts een twee met stuur werd tegengekomen. Ook werden we tijdelijk gevolgd door een fotografe die een stuk met ons opfietste.

Bij de Ottersluis werden we opgewacht door de inmiddels gerepareerde motorkotter Volkerak. Het schutten door de sluis verliep voorspoedig maar bij het bereiken van de Spieringsluis lagen we een uur achter op het schema en werd gekozen om via de Nieuwe Merwede terug te roeien. De Biesboschsluis bij Werkendam zou helaas tot 1700 open zijn. Alhier was een mogelijkheid voor op- en afstap van vermoeide en verse roeiers. De dames jeugd ging er als een speer vandoor tegen de stroom in en ook de heren van de zaterdagmiddag lieten zich niet onbetuigd.

Tegenstand
Bij Werkendam werd daarna nog de heren jeugd opgepikt voor het laatste traject naar de thuishaven en die gaven de senioren in de GROOT & grut 1 nog een forse tegenstand. De jeugd kwam dan ook als eerste aan in de haven. In de Ark was ondertussen een mega pan erwtensoep gearriveerd en werd gluhwein geschonken. Er werd nog geruime tijd nagepraat over de afgelopen dag.

Onze dank gaat als altijd uit naar Laurens den Hollander en Aart van Beem voor het begeleiden van de roeiers. Daarnaast verdient Kees van Vugt vermelding voor zijn onvermoeide inzet in het ondersteunen van dit roei-evenement."

Klik HIER voor de beelden...
 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.