vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Frank Mommers moet Woerkem in beweging brengen

16 december 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Sportcoach Frank Mommers brengt de gemeente Woudrichem in beweging. Hij zet zich onder andere in om kinderen, ouderen en mindervaliden kennis te laten maken met sporten, te begeleiden en te ondersteunen bij het vinden van een passende sportvereniging.
Voor de jeugd

Mommers bezoekt regelmatig basisscholen in de gemeente om gymles te geven. Op deze manier laat hij kinderen kennis maken met verschillende sporten. Van hockey tot tennis, tijdens de gymlessen komen allerlei sporten aan bod. Frank wil kinderen laten beleven dat er altijd wel een sport is die  bij ze  past. Hiermee wil hij kinderen in beweging krijgen. Wanneer kinderen een sport hebben ontdekt die ze graag willen beoefenen, helpt Frank ze vervolgens met het in contact komen met een sportvereniging. Daarnaast organiseert Frank naschoolse activiteiten en sportprojecten voor de jeugd, zoals de nationale sportweek en de Koningsspelen.

Naschools
Elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 geeft Frank sportlessen in de gemeente. Aanmelden bij de sportcoach is niet verplicht, maar wel wenselijk.
Tijdens de wintermaanden vinden de naschoolse activiteiten zoveel mogelijk binnen plaats. Bij slecht weer buiten de wintermaanden zullen de naschoolse activiteiten niet doorgaan.

Bewust
Ouderen zijn zich vaak niet bewust van de verschillende sportmogelijkheden die er voor ze zijn. Sportcoach Frank Mommers wil ouderen helpen met het vinden van een sport die bij ze past. Frank is graag het steunpunt voor ouderen bij het begeleiden naar een sportvereniging. Daarnaast heeft Frank geholpen met het opzetten van een wandelclub en biedt hij hulp bij individueel sporten. Ouderen kunnen om mogelijkheden te bespreken contact opnemen met de sportcoach.
Voor mindervaliden

Voor mindervaliden zijn er nog niet veel mogelijkheden om te sporten. De gemeente  wil daarom meer mogelijkheden creëren. Bij Studio Actief in Giessen en Sparta ’30 in Andel is het voor mindervaliden al wel mogelijk om te sporten. Sportcoach Frank Mommers maakt voor mindervaliden de stap om te gaan sporten kleiner. Heeft u een beperking en wilt u toch graag sporten? Neem dan contact op met Frank Mommers, hij helpt u graag bij het vinden van een sportmogelijkheid.

Adviseren
Mommers vindt het belangrijk dat alle mensen geïnteresseerd raken in sport en bewegen. Hij kan het makkelijk maken om de stap naar een sportvereniging te zetten. Daarnaast adviseert hij ook graag sportverenigingen bij activiteiten binnen de vereniging. U kunt de sportcoach bereiken via het telefoonnummer 0183-308 100 of via het e-mailadres fmommers@woudrichem.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.