vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

WSV Woudrichem aan de riemen voor Serious Request

13 december 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vandaag, 13 december, roeit WSV Woudrichem haar tweede estafette sloeproei-aktie voor het goede doel. Ditmaal gaat de tocht via Dordrecht en Moerdijk om via de Biesbosch en Werkendam terug in Woudrichem te komen. Totale afstand van deze DrechtenTocht bedraagt 75 kilometer. Alles voor Serious Request.

Voor de verzorging, veiligheid en gezelligheid heeft de vereniging Laurens den Hollander en Aart van Beem wederom bereid gevonden nog een keer dit seizoen langs het bunkerstation te varen. Hun schepen, de 11 meter lange motorkruiser Catharina en de 10 meter lange motorkotter De Volkerak zullen wederom de basis vormen voor de vermoeide roeiers.

Stremming
Door de stremming van de Wilhelminasluis is het Rondje Altena niet mogelijk, hoewel de skiffs met gemak over de dijk getild zouden kunnen worden. Maar met een parcours via Dordrecht en maar liefst drie sluizen is de uitdaging niet minder mals. 'We kijken uit naar de warmte en gezelligheid aan boord van de volgboten en haar kapiteins.'

Om 07:30 uur gaan de boten te water bij het werfterrein van WSV. Om 08.00 uur vertrekken GROOT & grut 1 en GROOT & grut 2, RIB Kees en Motorkotter Aart. 0900 uur passage Werkendam. 11.00 uur passage Dordrecht. 12.00 uur sluis bij Kop van t' Land. 13.00 uur Spieringsluis (wisselpunt op- en afstappers). 16.00 uur Sluis Werkendam.

Om 18.00 uur komen de roeiers - vast met blaren - weer in Woudrichem aan. Namens de redactie van Woudrichem.net: 'All the best!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.